Diari La Veu del País Valencià
Trillo mantindrà la condició de Fill Adoptiu d’Alcoi després d’amenaçar amb denunciar l’Ajuntament

L’Ajuntament d’Alcoi deixarà caducar l’expedient per a retirar la condició de Fill Adoptiu a l’exministre de Defensa i exambaixador de l’Estat al Regne Unit, el popular Federico Trillo, que, per tant, mantindrà aquesta distinció, segons han confirmat aquest dijous fonts municipals a Europa Press.

Compromís i Guanyar estaven d’acord amb continuar avant amb l’expedient, però tant el PSPV –que governa al consistori– com Ciutadans (Cs) han considerat la conveniència de frenar el procés davant una possible denúncia anunciada per Trillo fa unes setmanes

Trillo és Fill Adoptiu d’Alcoi des del 31 de març de 2000, quan era alcalde el socialista Josep Sanus, amb qui mantenia una bona relació professional.

No és la primera vegada que es tracta de retirar aquesta condició a Trillo, després de l’accident del Yak-42, en el qual, en 2003, van morir 62 militars que tornaven de l’Afganistan. Es va intentar en 2013 i el gener passat, però es van deixar caducar els expedients, la qual cosa va obligar a reiniciar el tràmit el setembre passat, encara que ara tornarà a decaure per tercera vegada.

Davant el nou tràmit, Federico Trillo va traslladar al consistori un escrit d’al·legacions el passat 11 d’octubre en el qual sostenia que no concorria “cap causa de nul·litat de ple dret” que permetera retirar-li la condició de Fill Adoptiu.

Per açò, l’exdirigent del PP havia anunciat en el seu escrit d’al·legacions que, si finalment se li retirava, acudiria als tribunals perquè restabliren el seu dret. En el document argumentava que “solament accions o omissions que perjudicaren els interessos o la dignitat de la localitat o els seus veïns” podrien justificar la mesura de la retirada, així com “la indignitat pública del subjecte”, per condemna judicial.

“Doncs bé, en el present cas no es donen cap dels dos supòsits”, advertia Trillo, qui afegia que les condicions de Fill Adoptiu són de “caràcter vitalici” i, per açò, “no es preveu la retirada” en el Reglament d’Honors d’Alcoi.

Així mateix, sobre la seua condició de ministre en l’accident del Yak-42, Trillo exposava que va ser rebutjada la seua imputació “fins a tres vegades” pel Tribunal Suprem i “fins a quatre” per l’Audiència Nacional i agregava que “dues vegades” la justícia va determinar que la causa de l’accident va ser “un dramàtic error humà”. I sobre els errors en les identificacions dels cadàvers agregava que ni tan sols es va considerar la seua compareixença com a testimoni.

Per tot açò, al·legava que l’opinió política dels actuals regidors no pot tenir “virtualitat jurídica” perquè els “tribunals polítics populars són incompatibles amb la democràcia i l’Estat de Dret”.

Comparteix

Icona de pantalla completa