Diari La Veu del País Valencià
El Genovés farà oficial el seu topònim en valencià

L’equip de govern del Genovés, format pel PSPV i Compromís, durà al ple de l’Ajuntament que tindrà lloc aquest divendres la proposta de normalització en valencià del nom del municipi.

El passat dia 29 de setembre es va acordar l’inici del procediment per a la normalització del topònim per a canviar el nom actual en castellà, Genovés, a la forma valenciana –el Genovés–, d’acord amb el decret 69/2017 de la Generalitat Valenciana.

El govern local ja compta amb els informes perceptius elaborats per Gisela Adrià Llopis i Andrea Oltra Tomàs, totes dues llicenciades en Filologia Catalana i amb el Màster en Assessorament Lingüístic i Cultura Literària. Amés a més, són veïnes del Genovés. Així, el següent pas es portar al ple ordinari d’aquest divendres 15 de desembre l’aprovació inicial de l’expedient per la normalització del nom del municipi, segons explica el consistori en un comunicat.

Des de l’Ajuntament del Genovés consideren que es tracta d’un dia històric, ja que després de molts anys, el municipi tindrà la forma valenciana com a nom oficial.

El topònim va començar a castellanitzar-se en el segle XIX i amb la Segona República espanyola s’inicià la recuperació del nom en valencià a través d’una llista de topònims elaborada en 1936, on es contemplava el nom del Genovés per a tornar-li a la localitat el seu nom en valencià, segons recull l’informe. Això no obstant, amb la Guerra Civil i el franquisme va desaparéixer tota possibilitat de canvi. Malgrat l’arribada de la democràcia, l’Ajuntament va decidir mantindre el nom del poble en castellà.

Comparteix

Icona de pantalla completa