Diari La Veu del País Valencià
El Museu Arqueològic de Borriana compleix mig segle

El Museu Arqueològic de Borriana celebra hui, 15 de desembre, el seu 50é aniversari amb un acte central en què participaran algunes de les personalitats que han format part del funcionament i la creació del museu durant tot aquest temps.

Així, a les 18 hores, el saló de plens de l’Ajuntament té previst organitzar una taula rodona en la qual participaran els diferents fundadors del museu, així com també alguns treballadors que han fet possible el seu desenvolupament. La taula estarà moderada pel periodista i historiador Guillem Rios; el director del museu, José Manuel Melchor; Enric Safont, fundador del museu; Pep Gil, tècnic de Patrimoni de la Conselleria, i Josep Palomero, regidor de Cultura en la seua reobertura i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Una altra de les activitats que hi tindran lloc serà la presentació del nou catàleg de butxaca del museu, on es resumeix breument la història de l’entitat i es defineixen les seues sales i les seues millors peces. Aquest acte posarà el punt final a la celebració del 50é aniversari donant a conéixer totes les activitats que ha realitzat el museu durant aquest darrer any. A més, els dies 16 i 17 de desembre per la vesprada, a partir de les 17.30 hores, es realitzaran visites guiades gratuïtes al museu arqueològic, el qual inclou la novetat de la incorporació dels últims avanços virtuals que ja formen part de l’exposició permanent del museu.

Aquestes activitats estaran complementades per l’anunci de la publicació de dos llibres realitzats pel museu. Un d’ells serà el Catàleg complet del Museu Arqueològic de Borriana, una publicació cofinançada per l’Ajuntament de Borriana i la Diputació de Castelló que veurà la llum a principis del 2018. De la mateixa manera, el consistori prepara la publicació d’un facsímil del borrianenc Manuel Peris i Fuentes, inèdit, que també serà publicat a principis de l’any vinent. Amb aquestes dues publicacions el Museu Arqueològic clourà definitivament el cicle del seu 50é aniversari.

Comparteix

Icona de pantalla completa