Diari La Veu del País Valencià
Jornada de Braçades Solidàries a Sagunt

Aquest diumenge 17 de desembre tindrà lloc la primera Jornada de Braçades Solidàries, organitzada per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sagunt en col·laboració amb la Fundació ADRA. Aquest projecte conjunt sorgeix a causa de la proximitat de les festes nadalenques i la necessitat de fer arribar als xiquets desfavorits el material escolar per al desenvolupament de la seua educació.

Durant el matí del diumenge s’obriran els sis carrers de la piscina del Poliesportiu amb l’objectiu que estiguen ocupades durant 4 hores sense interrupcions. L’esdeveniment començarà a les 10 del matí i es perllongarà des d’eixa hora fins a les 14 de la vesprada. Durant aquest temps, la piscina estarà oberta a la participació tant dels usuaris de les piscines municipals com dels clubs que hi vulguen participar, com ara el Club de Natació, el Master Morvedre, Waterpolo Morvedre, entre d’altres.

La inscripció es realitzarà a les piscines municipals, ja siga al Poliesportiu, la Casa de la Joventut o la piscina Almudàfer, i s’haurà d’emplenar un formulari amb les dades de l’interessat a participar i les hores que nadarà en la piscina. Recordem que l’objectiu d’aquest esdeveniment és el de no deixar, en cap moment, cap carril de la piscina buit durant eixes quatre hores. El preu d’aquesta activitat és el d’una donació simbòlica de material escolar que la Fundació ADRA farà arribar als xiquets que ho necessiten.

S’espera que aquest acte establisca un abans i un després en el calendari d’activitats esportives de Sagunt. Amb un caràcter solidari i una motivació forta, com és la de donar material escolar per als xiquets necessitats en Nadal, l’organització té com a objectiu assegurar la continuïtat de l’esdeveniment al llarg dels anys.

Col·laboració de la Fundació ADRA

Aquest projecte es realitza de forma coordinada amb la Fundació ADRA, una organització humanitària no governamental dedicada a l’ajuda d’individus i comunitats. Aquesta ajuda es realitza mitjançant els Programes de Cooperació per al Desenvolupament i els Programes d’Ajuda Humanitària d’Emergència, a més de la realització d’activitats de voluntariat. La Fundació ADRA ha arribat fins a 120 països i, des de 1997, exerceix la funció de Consultora General del Consell Econòmic i Social de l’ONU.

ADRA també està present al Camp de Morvedre mitjançant programes de voluntariat que tenen diversos objectius: viatges a llogarets de muntanya del sud del Marroc, ajudes a residències de la tercera edat, prevenció de drogodependències en primària i secundària, repartiment d’aliments per a gent en risc d’exclusió social a Sagunt, campaments interculturals amb xiquets de Serveis Socials i tallers d’ajuda a la reinserció d’interns del Centre Penitenciari de Picassent.

Comparteix

Icona de pantalla completa