Economia obté el vistiplau per a actualitzar el Consell Valencià del Cooperativisme

La adequació de la norma permetrà aprovar el Pla Estratègic per a fomentar i donar suport al cooperativisme
/ València
15 desembre 2017 01:00h
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig en la presentació de "Fent Cooperatives".

El ple del Consell ha autoritzat aquest divendres l'actualització de la norma reguladora del Consell Valencià del Cooperativisme. La regulació actual data de 1996 i ara s'adaptarà a les normes vigents i a la representativitat i composició del Consell. 

Així, es faculta el Consell per a l'aprovació del Pla Estratègic biennal de Suport i Foment del Cooperativisme Valencià, s'incorporen les seues competències en matèria de mediació en la resolució de conflictes i la norma reguladora del Consell es posa en concordança amb la Llei d'Arbitratge Cooperatiu. 

També s'augmentarà el nombre d'integrants per a donar entrada a representants de totes les federacions de la Confederació de Cooperatives i incloure com a membre el secretari autonòmic competent en la matèria.

La millora de les relacions entre el Consell i el sector cooperativista és una de les apostes del govern de la Generalitat. El dit Pla de Suport i Foment del Cooperativisme Valencià es va elaborar entre el govern Valencià i el Consell Valencià de Cooperativisme i té com a objectiu principal donar suport a la creació de noves empreses de l'economia social i consolidar les ja existents al País Valencià.

next