Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors de FGV rebutgen la proposta de la directiva i mantenen la vaga

Treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) han rebutjat en assemblea la proposta plantejada per la direcció, per la qual cosa mantenen les aturades previstes del personal de conducció i circulació de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, així com les que afecten el tramvia a València.

Les pròximes aturades, que han rebut el suport dels sindicats UGT, CCOO, SIF i SCF, estan previstes per a aquest divendres nit i fins a les 3.00 hores del dia 16, mentre que les dels dies 18 i 22 tindran lloc en determinades franges horàries. Segons han explicat a Europa Press fonts de CCOO, la decisió s’ha aconseguit per unanimitat dels treballadors que van participar en l’assemblea celebrada a València i gràcies al suport del 80% de la plantilla d’Alacant.

No obstant això, des del sindicat han explicat que queda marge de maniobra per a desconvocar les aturades si es compleixen dues premisses per part de la direcció: que es buiden dates i calendaris de negociació que s’obririen juntament amb el conveni col·lectiu i que es dote els treballadors d’una clàusula de protecció jurídica similar a l’article 12 del conveni col·lectiu de Renfe i Adif.

Segons CCOO, en el cas que se solucionaren tots dos punts es podrien desconvocar les protestes. Des del sindicat s’explica que actualment no disposen de clàusules de protecció davant determinades circumstàncies que podrien suposar per als treballadors una multiplicitat de responsabilitats: civil, penal, administrativa i la disciplinària. A més, no tenen garanties de no acumulació de sancions, de no repetició o de no aplicació de la més lesiva.

Davant aquest rebuig, el director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordán, ha lamentat en un comunicat la negativa, ja que assenyala que la proposta traslladada per l’empresa “arreplegava les peticions plantejades en la negociació” i millorava les condicions laborals i de seguretat dels treballadors.

En aquesta línia, ha qüestionat la posició “injusta dels sindicats quan s’ha aconseguit un acord en el 100% dels punts que afecten l’empresa”, ja que, segons ha recordat, la Llei de Seguretat Ferroviària “no està en mans de FGV en trobar-se en tramitació parlamentària”.

Per això, ha assegurat que els sindicats “han perdut una oportunitat d’acabar amb aquest conflicte, que ja no està justificat després de la proposta d’acord plantejada”, i ha lamentat que “seguisquen amb aquesta vaga que de manera tan injusta està castigant els usuaris dels serveis de transport que ofereixen Metrovalencia i TRAM d’Alacant”.

Jordan ha explicat que “el document presentat als sindicats ha sigut el resultat d’un important esforç negociador i del consens i que arreplega en la seua pràctica totalitat els punts plantejats durant la negociació. A més, permet millorar les condicions de treball i seguretat del col·lectiu de circulació i conducció”.

Així mateix, ha afegit que, pel que fa a la Llei de Seguretat Ferroviària, “l’empresa no pot intervenir perquè actualment està en tramitació parlamentària i cal recordar que aquesta Llei és resultat d’un compromís i un mandat de les Corts Valencianes que, anys després de l’accident ocorregut el 3 de juliol de 2006 en la Línia 1 de Metrovalencia, naix amb l’objectiu de garantir les condicions de seguretat dels usuaris i treballadors de FGV”.

Davant això, Sánchez Jordán ha criticat “la intransigència dels sindicats enfront d’una empresa que sempre ha estat oberta a la negociació per a aconseguir acords sempre que es respecten les lleis i normatives vigents”. “Hem fet tot el que està en la nostra mà per a arribar a un acord i acabar amb aquesta vaga injusta”, ha indicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa