Mor l'empresari Juan Lladró

Va ser dels fundadors de la companyia valenciana de porcellanes
/ València
16 desembre 2017 01:00h
Lladró va fundar l\'empresa al costat dels seus dos germans menors en 1953.

Juan Lladró, un dels fundadors de la companyia valenciana de porcellanes, ha mort aquest dissabte als 91 anys d'edat, segons han confirmat a Europa Press fonts properes a l'empresa situada a Tavernes Blanques (l'Horta Nord), actualment en mans del grup PHI Industrial.

Nascut a Almàssera (l'Horta Nord) en 1926, Lladró va fundar l'empresa al costat dels seus dos germans menors en 1953. La marca va iniciar la seua expansió internacional una dècada més tard i des de llavors ha obert filials, les Boutiques Lladró, als Estats Units, el Canadà, Austràlia, el Japó, Hong Kong, Singapur i països europeus com el Regne Unit, Alemanya, Bèlgica o Itàlia. Enguany, després de la venda de PHI, va obrir una pop up store a València.

La companyia crea totes les seues figures en La Ciutat de la Porcellana, situada a Tavernes Blanques. Les primeres instal·lacions es van inaugurar en 1969 i es van ampliar progressivament amb la implantació mundial de la marca, fins a aconseguir els 100.000 metres quadrats que té en l'actualitat.

Compra de PHI

 Al gener de 2017, la Junta General Extraordinària de la marca va acordar acceptar l'oferta de compra sobre Lladró, SA realitzada pel grup PHI Industrial, després que la societat matriu de Lladró, Sogidei, publicara la convocatòria d'autoritzar la venda del 100% de les accions.

La mercantil va adoptar la decisió per "la ferma voluntat expressada pel grup inversor d'assegurar la continuïtat de la marca". Aquesta operació de venda s'emmarcava en el procés que Lladró va començar en 2016 amb la recerca de compradors i inversors. Fins al moment, l'empresa estava controlada per la família de Juan Lladró, amb el 70% de les accions, mentre que les famílies dels altres dos germans, José i Vicente, controlaven el 30%, és a dir, el 15% cadascuna.

Al juny de l'any passat, la marca valenciana va aconseguir un acord amb els seus empleats per a establir un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) de 85 dies per a l'exercici 2016, així com l'avançament al 15 de juliol de la prejubilació de 40 treballadors.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next