Diari La Veu del País Valencià
Puig demana al Congrés Provincial ambició per a refermar un PSPV potent, obert i valencianista

El secretari general del PSPV-PSOE i ‘president’ de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha inaugurat aquest dissabte el III Congrés Provincial a València amb una crida a “l’ambició col·lectiva” dels socialistes per a “consolidar un projecte potent, obert, progressista i valencianista, al que cada vegada s’incorporen més ciutadans”.

Sota aquest prisma, Puig ha iniciat el conclave de València al costat de la secretària general de la demarcació, Mercedes Caballero, abans de clausurar a Almenara el congrés de Castelló que ratificarà a Ernest Blanch com a líder, informa el PSPV en un comunicat.

“Força, unitat i ambició col·lectiva per a seguir millorant la vida dels valencians” ha sigut la petició que el líder dels socialistes ha llançat als militants valencians, per a desitjar “molts èxits als nous secretaris generals, perquè els èxits per als socialistes sempre són compartits i en benefici de la ciutadania”. També “molt d’esforç i treball” a les noves executives perquè “el PSPV seguisca sent una forta eina de transformació social a la Comunitat”.

Al fil del lema de l’III Congrés Provincial de València, ‘Guanyar la Ciutadanía’, Puig ha defensat que el PSPV és “un partit de govern, reformista, transformador i que construeix aliances”. Ha expressat així el seu convenciment en què els delegats aprofitaran els conclaves per a “parlar més de la societat que de qüestions internes” i, al mateix temps, “obtenir idees que ens ajuden a lluitar contra la desigualtat i la injustícia, per a ser útils a la ciutadania i per a treballar per a qui més ho necessita”.

“Eixe és l’horitzó de tot bon congrés i estic convençut que aquest cap de setmana els socialistes ho anem a aconseguir”, ha manifestat el president de la Generalitat, que considera que “ha de ser l’única ambició dels socialistes: aconseguir reparar els drets dels valencians des de les institucions locals, comarcals, provincials i autonòmiques”. Però també “reconstruir el nostre teixit productiu, econòmic i laboral i renàixer com a poble, amb les nostres aspiracions, ambicions i reivindicacions”.

Es tracta d’objectius que ha relacionat amb els dos anys que porta al capdavant del Consell, en els quals els socialistes han “aconseguit canviar el paradigma de la Comunitat: ara tenim un escenari d’honradesa, estabilitat i diàleg social”.

“Hem aconseguit que els valencians tinguen oportunitats reals d’ocupació i que vegen reconeguts els seus drets”, ha asseverat, per la qual cosa ha fixat com a meta “seguir treballant perquè a partir de 2019 –de cara a les eleccions– anem més enllà i el PSPV siga la força política amb la qual s’identifiquen la majoria dels ciutadans”.

Projecte de “vida i país”

“Isquem al carrer i reivindiquem al costat de la societat un projecte potent, obert, progressista i valencianista al que cada vegada s’incorporen més valencians”, ha reivindicat el dirigent del PSPV, després de demanar a les nova executiva “força, ànim i treball per a aconseguir que els valencians no identifiquen solament el projecte del PSPV amb la seua visió política, sinó també amb el seu projecte de vida i el seu projecte de país”.

De fet, Puig ha aprofitat la seua intervenció per a recordar que els valencians volen “justícia i igualtat d’oportunitats”, a més de “dret a una justícia social, a un treball digne i, sobretot, un finançament just”. Alguna cosa al que, al seu judici, “solament els socialistes al capdavant de les institucions” poden posar solució.

“Ja no hi ha excuses”

“Ja no hi ha excuses” per al cap del Consell: “Tothom reconeix que el problema valencià existeix i, si Rajoy no compleix amb eixe acord, cada dia que passe sense complir la seua promesa de reforma del sistema, serà un dia en el qual el PSPV reivindicarà on calga, alt i clar, que les solucions no poden esperar més”.

S’ha mostrat, en definitiva, “convençut que entre tots, des de la unitat i la cohesió, aconseguirem que el projecte social, reivindicatiu, progressista i valencianista del PSPV i que exigeix justícia social, oportunitats i treball digne per als valencians, acabarà sent un projecte compartit amb la majoria dels ciutadans”.

Augmentar el poder en 2019

La nova secretària general del PSPV-PSOE a la demarcació de València, Mercedes Caballero, ha assegurat aquest dissabte que la formació es troba davant un “moment fonamental per a abordar el que ha de ser guanyar la ciutadania”, amb vista a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques de 2019, en les quals “el PSOE ha d’assentar el poder aconseguit en el 2015 i acréixer-lo”.

Així ho ha manifestat davant els mitjans després de l’obertura del tercer Congrés Provincial del PSPV-PSOE de València, celebrat a la capital del Túria amb la participació del president de la Generalitat i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, entre membres del partit i representants sindicals. A l’acte han acudit també la consellera de Sanitat, Carmen Montón; el d’Hisenda, Vicent Soler, i el diputat autonòmic, Alexis Marí.

Amb aquest conclave, Caballero passa a liderar la formació a la demarcació, després de guanyar les primàries per a la Secretaria General el novembre passat amb un 80,1% dels vots. Preguntada pels reptes als quals s’enfrontarà, ha assenyalat que són “incrementar el nombre d’alcaldies i augmentar el respatler per a tornar a governar la Diputació”, així com “tornar a tenir a Ximo Puig de president en el Consell”. “Eixe és el nostre repte”, ha asseverat, però “sobretot” vol “valorar el treball que els militants fem per a treballar tots els dies, perquè sense partit no hi ha governs”.

Ha defensat així que “són els partits els que al final conformen el projecte en el qual la ciutadania ha de confiar, el projecte en el qual confia i el projecte que fa que guanyem en alcaldies i en la Generalitat”. El seu repte, per tant, és “posar la màquina a treballar al 100%, o al 200% si fa falta, per a, entre tots, tornar a governar aquesta comunitat amb moltíssim major suport”. “Així podrem aplicar el programa de govern del PSOE, que no és un altre que millorar la vida dels ciutadans”, ha agregat.

Comparteix

Icona de pantalla completa