Diari La Veu del País Valencià
La Safor i la Marina tornen a reclamar a Rajoy que faça el Tren de la Costa

Aquest dissabte, diversos col·lectius, empresaris, veïns i polítics han tornat a eixir als carrers per a reclamar que l’Estat faça realitat la línia fèrria que uneix Gandia, Oliva i Dénia, el conegut com a Tren de la Costa.

Si en maig d’aquest any la manifestació va tindre lloc a Dénia, dissabte va ser a Oliva, on sota el lema ‘Donem llum al tren’, els manifestants es van aplegar per a donar suport a una reivindicació que es remunta a l’any 1974. La reclamació va comptar amb representants de tots els colors polítics.

Així, rere la pancarta on es demanava al govern de Mariano Rajoy que comencen a fer-se la fase 1 i 2 de la línia ferroviària que uniria la població de Gandia, a la Safor, amb la de Dénia, a la Marina Alta, hi van estar els alcaldes dels tres consistoris: Diana Morant (PSPV), David González (Compromís) i Vicent Grimalt (PSPV), que van estar acompanyats pel president de les Corts, Enric Morera, junt amb diputats al Congrés com Joan Baldoví (Compromís), Enric Bataller (Compromís) i Ángela Ballester (Podem), diputats a les Corts com el socialista Alfred Boix i la senadora Vicenta Jiménez (Podem).

El president de les Corts, Enric Morera, va recordar que els valencians continuen reclamant inversions justes i, en el cas del Tren de la Costa, “és injust i atempta el principi d’igualtat la manca d’inversions de l’Estat”, va dir Morera a través de les xarxes socials.

Ballester, al seu torn, va manifestar que “el tren Gandia-Oliva-Dénia és una via necessària per a comunicar les comarques de la Marina i la Safor i per a articular els nostres municipis i el conjunt del nostre territori autonòmic”. A pesar que les poblacions afectades insisteixen que una infraestructura com aquesta ha de tenir en compte més variables, fins ara el major escull per a la seua realització ha sigut la renúncia del govern espanyol i de diversos governs autonòmics, una renuncia basada en una presumpta falta de rendibilitat econòmica. No obstant això, va recordar la diputada que hi ha un informe de la Universitat d’Alacant que contradiu la visió del Ministeri de Foment i que afirma que aquest tram seria molt més rendible del que assegura el govern de Madrid.

Per la seua banda, els socialistes van reivindicar la construcció per per part de l’executiu de Madrid de l’anomenat Tren de la Costa, una infraestructrua que, malgrat ser una reivindicació històrica dels valencians “és sistemàticament marginada pel govern de Rajoy”, va apuntar el portaveu adjunt del PSPV a les Corts i diputat de la comarca, Alfred Boix. Així, Boix ha reivindicat que el Ministeri de Foment incloga “d’una vegada per sempre, tal com ha sol·licitat el Consell i les Corts, les fases 1 i 2 del Tren de la Costa en el Pla Director de Millora del Servei de Rodalies” en considerar-la, tal com ha apuntat el dirigent del PSPV “una infraestructura vital per a aquestes comarques i per a la vertebració territorial de la Comunitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa