Diari La Veu del País Valencià
El PSOE recorre la llei de tancament de RTVV

Europa Press / Madrid

Nou va posar fi a les seues emissions el passat 29 de novembre, després de 24 anys d’emissió, 24 dies després que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, anunciara el tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). D’aquesta manera, a les 12.19 hores, la pantalla de la televisió va passar a negre. En el cas de Nou Ràdio, el cessament va ser a mitjanit.

Fabra va anunciar el passat dia 5 de novembre el tancament de RTVV, set hores més tard de conèixer-se la nul·litat judicial de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que va afectar al voltant d’un miler de treballadors. Des d’aquell dia, les protestes dels treballadors s’han repetit.

L’11 de novembre, amb els 49 vots a favor de diputats del grup popular, van aprovar en el ple del Parlament autonòmic la proposició de llei presentada pel PP en la qual s’autoritzava el Consell a l’extinció, dissolució i liquidació de la societat pública.

La norma va entrar en vigor el dijous 14 de novembre, després de la seua publicació en el Diari Oficial valencià (DOCV) el mateix dia de la seua aprovació.

El PSOE ja va presentar el passat 14 de novembre altre recurs davant l’Alt Tribunal contra el decret llei “il·legal i dictatorial” de la Generalitat valenciana de tancar la Radio Televisió Valenciana (RTVV) i de modificar d’urgència la seua normativa per a canviar la seua direcció.

Aleshores, Rodríguez va explicar que aquest decret llei era “clarament il·legal” perquè va en contra de l’article 86.1 de la Constitució Espanyola que estableix que les condicions perquè es puga dictar un decret llei són raons extraordinàries i d’urgent necessitat.

El Tribunal Constitucional (TC) va admetre aquest primer recurs el passat 9 de novembre, encara que la seua admissió a tràmit no va suposar la suspensió de la vigència de la norma recorreguda.

Comparteix

Icona de pantalla completa