Diari La Veu del País Valencià
Puig demana als socialistes de la demarcació d’Alacant consolidar un valencianisme que parle valencià i castellà

Fugir de tots els centralismes, cosir el País Valencià, continuar treballant per la vertebració del territori i consolidar un valencianisme “que parle valencià i castellà, que arreplegue totes les realitats i que defense els interessos de tots els territoris”, són alguns dels reptes que aquest diumenge s’han marcat el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, i la nova executiva de la demarcació d’Alacant, encapçalada per José Chulvi, durant la celebració del III Congrés Provincial.

“La Comunitat Valenciana som tots; vivim en xarxa i hem d’aconseguir viure en harmonia”, ha assegurat el també president de la Generalitat, Ximo Puig, després de demanar a la nova executiva de la demarcació que treballe “per a convertir el PSPV en la vertadera cola d’aquesta comunitat”. Ximo Puig ha realitzat aquestes declaracions durant la seua intervenció en la inauguració del congrés de la demarcació d’Alacant, que ha triat per unanimitat José Chulvi, alcalde de Xàbia i portaveu del PSPV en la Diputació, com a nou líder a la demarcació.

El líder del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, amb el secretari general de la demarcació d’Alacant, José Chulvi. / PSPV

“Una persona que sap unir sensibilitats, moderna i que ha sabut generar majories en allò social perquè té clar que el repte del PSPV és governar per a les persones, i especialment per als més febles, com ha demostrat tant des de l’Alcaldia, com des de la diputació d’Alacant i ara segur que també des de la direcció provincial”. De fet, durant la seua intervenció, Ximo Puig ha reiterat la necessitat que els socialistes “siguem capaços de connectar millor amb la societat, de generar confiança en amplis sectors de la població i de consolidar una hegemonia social àmplia entorn del nostre projecte progressista, valencianista i reivindicatiu de justícia social i igualtat d’oportunitats” i s’ha mostrat convençut que “a partir d’ara la nova executiva encapçalada per Chulvi i l’executiva nacional del PSPV treballarem units per a aconseguir-ho”.

En aquest sentit, el líder dels socialistes valencians ha recordat que el nou líder de la demarcació “fa dos anys que treballa en una cosa que, encara que semble ciència ficció, és una realitat: defensar els pobles d’Alacant i als alacantins i alacantines de la Diputació, que no ha fet més que entorpir les polítiques prioritàries del Consell, com el programa Xarxallibres de gratuïtat de llibres de text o el Fons de Cooperació Municipal” i ha advertit els dirigents del PPCV que, “per molt que li pese, el canvi a la Comunitat i l’aposta per les polítiques progressistes han arribat per a quedar-se”. “Ara més que mai necessitem un PSPV fort en la província per a consolidar-lo com a eina fonamental de canvi social”.

Reivindicacions de la demarcació

El líder dels socialistes valencians ha aprofitat la seua intervenció per a recordar-li al govern de Rajoy que “cada dia que passa sense el nou sistema de finançament és un dia de promeses incomplides amb els cinc milions de valencians i valencianes” i també per a plantejar-li la necessitat que des del Ministeri de Foment s’engeguen com més prompte millor “infraestructures bàsiques com el Tren de la Costa, la connexió de l’aeroport de l’Altet amb Alacant o uns serveis de rodalia de qualitat en la província”.

“Des del primer dia que ens reunim amb el ministre li plantegem l’Agenda Valenciana d’Infraestructures i la reivindicarem sense descans fins que s’engegue”, ha apuntat el líder del PSPV. “Seguirem reivindicant una actitud lleial amb la Comunitat i amb la província d’Alacant per a aconseguir un finançament just, unes inversions justes i aigua per a la província”, ha sentenciat el dirigent del PSPV després de tornar a enviar un missatge de suport a Iceta en el dia del míting central de campanya. “El millor que li pot passar a Espanya, a Catalunya i a la Comunitat és que el pròxim 21-D guanye Miquel Iceta”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa