L'Oficina de Drets Lingüístics ja és una realitat

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publica el decret pel qual es regula el funcionament de l'ens que vetlarà per garantir i defensar els drets dels valencianoparlants
/ València
18 desembre 2017 01:00h

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat el decret pel qual es regula l'Oficina de Drets Lingüístics (ODL). La normativa aprovada en el ple del Consell del passat 23 de novembre regula el funcionament de l'ens que vetlarà per garantir i defensar els drets valencianoparlants. L'OLD és una unitat adscrita a la direcció general amb competències en matèria de política lingüística i que té com a principal objectiu garantir els drets lingüístics de la ciutadania, que són els que emparen i protegeixen l'ús de les llengües oficials reconegudes per l'Estatut d'Autonomia.

La normativa dóna compliment a alguns dels manaments que preveu la Llei d'Ús i Ensenyament del València (LUEV). En concret, l'article 4, on es diu que "en cap cas ningú no podrà ser discriminat pel fet d'usar qualsevol de les dues llengües oficials". I l'article 5, on es determina que "l'administració adoptarà les mesures que calga per a impedir la discriminació de ciutadans o activitats pel fet d'usar qualsevol de les dues llengües oficials, així com per a garantir l'ús normal, la promoció i el coneixement del valencià".

next