Diari La Veu del País Valencià
Podem donarà suport als Pressupostos de 2018

Podem donarà suport als Pressupostos de 2018 i a la llei d’acompanyament. “Tot és un mateix paquet”, així ho ha anunciat el síndic de la formació a les Corts, Antonio Estañ, en roda de premsa. Estañ ha manifestat que a Podem estan “moderadament satisfets” amb l’execució dels comptes de 2017 i amb l’avanç de les negociacions amb els partits del govern del Botànic, PSPV-PSOE i Compromís. Finalment, entre les mesures demanades per Podem no s’aprovarà ni la polèmica de la taxa turística ni la d’Air Nostrum, així com tampoc la que afecta el SDDR.

El síndic ‘podemita’ ha explicat que en aquest procés s’han posat de manifest dues maneres d’entendre el Botànic: “Una més centrada en l’estabilitat del Consell i una altra de transformació, que és la nostra”, ha dit. “Veurem si el Botànic és un fre de mà a les polítiques del PPCV o és un canvi de direcció”, ha insistit Estañ.

Això no obstant, la formació ha demanat tres coses: simplificar les partides perquè puguen ser enteses per la ciutadania, plantejar comissions de seguiment i blindar determinades partides socials perquè no puguen ser modificades. Així mateix, la formació ha mostrat certa preocupació per les mesures que queden pendents per al ple de les Corts per a aprovar els comptes del pròxim exercici. “La capacitat d’atrevir-se del Consell està sent menor. Haurem d’espentar nosaltres”, ha subratllat el síndic de la formació morada.

Comparteix

Icona de pantalla completa