Diari La Veu del País Valencià
“¿No són suficients 120.000 signatures per reobrir la comissió del metro?”
RedactaVeu / València

L’Associació de Víctimes del Metro del 3 de Juliol de 2006, lamenta “profundament” la negativa del Grup Popular a esclarir les vertaderes causes del sinistre ocorregut en la Línia 1, així ho han assegurat mitjançant un comunicat publicat a la seua pàgina web.

Ja en 2006, expliquen al comunicat, la Comissió Parlamentària “es va revelar com una farsa, en la qual només es va tenir en compte la documentació i testimoniatges que va permetre el Grup Popular, vetant els documents i testimoniatges proposats per la resta de Grups; amb només 1 dia per a estudiar la documentació, 4 dies sentint els 32 compareixents, i 1 dia per a discutir com a grup. Com a resultat va ser la Comissió més curta de la història de Les Corts, per a l’accident de metro més greu de la història d’Espanya”.

En 2010, van saber del dossier que l’empresa HM&Sanchis va confeccionar per encàrrec de FGV, on consten les preguntes que els membres del Grup Popular realitzarien i les respostes que el personal de FGV havia de repetir. “Encara així, lamenten, el diputat David Serra ha dit en Les Corts, que “no hi havia cap trama i ha acusat l’oposició, de ‘tenir les conclusions escrites’, per HM&Sanchis potser?”

També s’ha permès el Sr. Serra, continuen explicant al comunicat, “erigir-se en perit i assegurar que els descarrilaments ocultats, res tenen a veure amb l’accident del 2006, que va ser la velocitat. En què es basa per a afirmar tal cosa?”

El mateix perit judicial va dir que aquesta dada era rellevant per a determinar si la UTA sinistrada presentava errades estructurals que hagueren pogut tenir relació amb el descarrilament. “Dades que no va poder valorar en 2006, perquè FGV va mentir i les va negar”.

“¿Qui és el responsable d’aquesta ocultació de dades rellevants per a la recerca? Ho ha investigat el seu partit? NO. Ho ha retret el seu partit? NO”.

“Al costat de les víctimes”

No obstant açò, el diputat del Grup Popular es permet assegurar que el seu grup “estarà al costat de totes les víctimes, i especialment les d’aquest accident, al costat, no darrere. A què es refereix concretament?”

L’AVM3J aprofita aquest comunicat per a recordar-li que el que era president de la Generalitat en el moment de l’accident, “no va voler reunir-se amb les víctimes i familiars. Durant aquests 7 anys no els hem vist al nostre costat, no ens hem sentit acompanyats pel Govern Valencià. Tot el contrari, ens hem sentit molt sols”.

“Però açò ha canviat. Ja no estem sols, ara tenim el suport de gran part de la societat valenciana. Ara, és la societat valenciana la que demana una nova Comissió Parlamentària que depure les responsabilitats polítiques. Són més de 120.000 signatures en change.org les que demanen al President Alberto Fabra que reòbriga la Comissió Parlamentària. Més de 120.000 ciutadans, als quals ignora l’actual President de la Generalitat”, asseguren des de l’associació.

“Igual que va ignorar les dades que l’AVM3J li va comunicar en la reunió mantinguda en 2011. Dades que la Fiscalia sí va tenir en compte, i va estimar pertinent incloure-les en la recerca judicial.”

Igualment, eixes dades noves, s’han de tenir en compte en la recerca parlamentària. “Sense vetos ni adreçaments”, demanen els familiars de les víctimes.

“El Sr. Soria, abans de començar el debat per a reobrir la Comissió Parlamentària, ha dit que el seu partit el rebutjaria perquè no la demana l’opinió pública. No són suficients 120.000 signatures? Quantes són necessàries perquè ens escolte?”

“Les aconseguirem”.

Comparteix

Icona de pantalla completa