Diari La Veu del País Valencià
Igualtat exigirà al govern estatal un repartiment just de l’IRPF social

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat, en règim de concurrència competitiva, la segona part de les subvencions per a finançar els programes de caràcter social amb càrrec en el tram autonòmic de l’assignació tributària del 0,7% de l’Impost sobre la Renda per a les Persones Físiques (IRPF) al País Valencià. El secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana d’Igualtat, Alberto Ibáñez, ha aclarit que els 13,5 milions de l’IRPF que l’Estat va assignar al País Valencià s’han repartit en dues convocatòries: una primera realitzada a l’octubre per un import de 12.150.000 euros i l’actual, dotada amb 1.411.640 euros.

Segons ha explicat Ibáñez, en aquesta convocatòria, la Conselleria subvenciona la terminació de projectes d’inversió finançats en anteriors convocatòries pendents de conclusió, així com l’equipament i les obres d’adaptació i rehabilitació dels centres i unitats d’atenció per a persones majors i per a persones amb diversitat funcional.

També es destina a les inversions relacionades amb l’execució de la resta dels eixos relatius a infància i famílies, joves, igualtat de gènere i promoció dels drets de les dones, persones amb drogodependència, persones amb VIH o la sida, poble gitano, igualtat de tracte, no discriminació i prevenció de delictes d’odi, emergència social i inclusió social, i exrecluses. Des de Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha consensuat amb les entitats del tercer sector els criteris del repartiment de les ajudes del nou model, perquè siguen “objectius, justs i que responguen a les necessitats”, ha indicat el secretari autonòmic d’Inclusió.

Així mateix, Ibáñez ha recordat que el ple del Consell va aprovar en setembre un decret llei que va modificar la llei de pressupostos de la Generalitat per a 2017 amb l’objectiu de gestionar els 13,5 milions de l’IRPF que l’Estat va assignar al País Valencià i preveu avançar el 100% d’aquestes ajudes per a garantir la viabilitat dels programes dirigits a la població més vulnerable i desenvolupats per les entitats. Amb aquesta iniciativa del Consell, ha precisat el secretari autonòmic, les entitats poden cobrar per endavant i, així, “evitar un gran perjudici en l’execució dels programes desenvolupats per entitats del tercer sector”.

Ha assegurat també que, l’any pròxim, la Conselleria d’Igualtat, al costat de les entitats del tercer sector, exigiran al govern estatal que el repartiment de fons que provenen del tram autonòmic “es faça de manera justa entre totes les comunitats autònomes, tenint en compte els criteris de població”, la qual cosa suposaria un augment en la quantitat que percep la Generalitat Valenciana. La finalitat d’aquestes subvencions és finançar programes d’activitats destinats a cobrir les necessitats d’atenció integral sociosanitària, educatives o d’inserció sociolaboral de les persones en situació de pobresa i exclusió social o en situacions d’especial vulnerabilitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa