Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat, la Diputació de València i 19 municipis presenten el primer conveni de col·laboració del Parc del Túria

La Generalitat, la Diputació de València, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) i 19 ajuntaments de l’àmbit territorial del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del Túria han presentat i impulsat el text definitiu del primer conveni de col·laboració i coresponsabilitat entre aquestes entitats per a la conservació, manteniment, vigilància i dinamització territorial del Parc Fluvial del Túria i de l’àmbit del PORN.

El conveni s’ha presentat aquest dimecres a Vilamarxant, en una reunió extraordinària de la Junta Rectora del Parc Natural del Túria presidida per Julià Àlvaro, secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

El document presentat en aquesta trobada es fonamenta “en una nova forma d’entendre la gestió dels nostres parcs naturals i els nostres espais protegits basada en la col·laboració i el diàleg entre tots els agents implicats, i molt especialment les administracions amb competències en la matèria local, provincial, estatal i autonòmica”, assenyalen des de la Generalitat.

Es tracta del primer conveni d’aquestes característiques que se subscriu sobre un parc natural, en aquest cas el del Túria, “cosa que permetrà iniciar una nova etapa de col·laboració entre administracions públiques”. A banda de la Generalitat, la Confederació Hidrogràfica i la Diputació també hi estan representats els municipis de València, Pedralba, Llíria, Vilamarxant, Benaguasil, Riba-roja, l’Eliana, Sant Antoni de Benaixeve, Paterna, Manises, Quart de Poblet, Mislata, Xest, la Pobla de Vallbona, Benissanó, Loriguilla, Bugarra, Xestalgar i Xulilla.

Aquest acord permetrà dur a terme noves actuacions per a millorar els serveis que el parc natural pot oferir al milió i mig d’habitants que resideix en la seua àrea d’influència, “convertint-se en una immensa aula de la natura, potenciant la seua conservació”, assenyalen en la nota. Les noves actuacions engloben el condicionament de camins, la creació de noves sendes, la construcció de guals inundables garantint l’accessibilitat als vehicles de seguretat i emergències, així com la millora i facilitació de les tasques de manteniment, la recuperació del patrimoni cultural posant l’accent principalment en el patrimoni hidràulic, l’habilitació de nous miradors i observatoris i la recuperació de determinades zones.

Comparteix

Icona de pantalla completa