Diari La Veu del País Valencià
766 homes van ser condemnats per violència de gènere als jutjats valencians de juliol a setembre

Els jutjats valencians van condemnar un total de 766 homes per violència de gènere durant el tercer trimestre de l’any, cosa que suposa un descens anual del 0,8% segons les dades publicades pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Però malgrat el descens de condemnats, durant els mesos de juliol, agost i setembre del 2017 hi ha hagut al País Valencià 5.637 víctimes de violència masclista. Això suposa 804 víctimes més que en el mateix període de l’any passat, quan en foren 4.833.

Els tribunals valencians van dictar un total de 977 ordres i mesures de protecció, fet que suposa un augment interanual de l’1,7%. En aquest període del 2016 van ser 961 les ordres d’aquest tipus decretades pels òrgans jurisdiccionals.

L’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere ha informat que en aquest període els jutjats de tot l’Estat van rebre un total de 42.571 denúncies per violència de gènere, la qual cosa suposa un increment interanual de l’11,7%. De cada deu judicis celebrats per violència masclista, set d’ells van acabar amb condemnes per al maltractador, la xifra més alta de la sèrie històrica de l’estadística judicial.

En aquest tercer trimestre de l’any també es va produir un increment de més de tres punts en la concessió d’ordres de protecció pels òrgans judicials, mentre que va descendir en la mateixa proporció el nombre d’ordres de protecció sol·licitades.

Comparteix

Icona de pantalla completa