Primeres cues als col·legis de Catalunya per a votar en unes eleccions decisives

Més de 5 milions i mig de persones estan cridades a votar en uns comicis incerts i un moment polític excepcional
21 desembre 2017 01:00h
Els primers votants fa cua per a dipositar el seu vot en les urnes que hi ha instal·lades en 2.680 col·legis electorals de Catalunya.

Els col·legis electorals de Catalunya han obert puntualment a les nou del matí en les eleccions al parlament del 21-D, uns comicis que se celebren en un escenari obert i en un moment excepcional després de l'aplicació del 155 que va suposar el cessament de tot el Govern i la intervenció absoluta de l'autogovern.

5.554.394 ciutadans estan cridats aquest 21-D des de les 9 hores del matí fins a les 20 hores de la vesprada, la gran majoria són residents a Catalunya i 226.381 són a l'estranger. Segons dades de l'INE, 136.300 votants participaran per primera vegada en uns comicis electorals en haver assolit la majoria d'edat. En total, hi ha 2.680 col·legis electorals repartits per tot el territori i 8.247 meses. Aquestes són les principals dades d'una jornada plena d'incerteses i que arriba en un moment polític excepcional després de l'aplicació de l'article 155, amb el candidat d'ERC, Oriol Junqueras, a la presó d'Estremera, i del candidat de JxCat, Carles Puigdemont, a Brussel·les.

Els resultats del 21-D fixaran el rumb del procés després d'una declaració d'independència que no s'ha aplicat o suposaran la seua fi i l'inici d'una nova etapa dirigida pel constitucionalisme espanyol. Les aliances postelectorals seran determinants tenint en compte que la demoscòpia dibuixa un Parlament molt fragmentat.

next