Diari La Veu del País Valencià
La justícia dóna la raó a Turisme i Homeaway haurà d’incloure el nombre de registre als seus anuncis

El jutjat del contenciós administratiu número 2 de València ha desestimat el recurs presentat per la plataforma Homeaway que posava en dubte la competència de l’administració de posar sancions econòmiques per a publicitar i incentivar el lloguer d’apartaments no reglats.

Segons han informat fonts de l’Agència Valenciana del Turisme (AVT) es tracta del primer cas que es resol per un tribunal. El jutjat ha desestimat totes les al·legacions de la plataforma i reconeix que el recurs no pot prosperar perquè, en matèria de turisme, l’administració autonòmica té les competències.

L’AVT ha incoat diligències prèvies, que poden derivar en expedients sancionadors, a setze plataformes per llogar habitatges turístics sense registrar. Homeaway, Airbnb i Rentali, que hauran d’abonar 30.000 euros de multa, han recorregut aquesta multa. Ara com ara, Homeaway ja ha rebut la negativa del jutge que podria marcar el camí per a la resta de recursos de plataformes que esperen la seua resolució.

Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, està molt satisfet amb aquesta sentència que valida la lluita de l’administració contra l’intrusisme i a favor d’un turisme de qualitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa