El PP recorre contra l'Oficina de Drets Lingüístics

La formació liderada per Isabel Bonig presentarà recurs davant del TSJ i el conseller d'Educació assegura que els populars porten als tribunals "tot allò que els supera democràticament i ideològicament"
/ València
21 desembre 2017 01:00h

El PP ha anunciat que recorrerà contra l'Oficina de Drets Lingüístics (ODL) que es va posar en marxa el passat dilluns. La diputada Maria José Ferrer Sansegundo ha explicat que presentaran el recurs davant del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià contra el decret que regula el funcionament de l'Oficina. Els populars consideren que l'alt tribunal valencià ha de pronunciar-se per si la norma "vulnera els drets personals i l'ordenament jurídic" amb un organisme que consideren un "copia i enganxa" de l'existent a Catalunya.

Sansegundo ha remarcat que el decret ni tan sols atén les observacions essencials que va formular el Consell Jurídic Consultiu, i que eren "bastants". Així mateix, la diputada del PP ha fet referència a una qüestió "més greu" i, en la seua opinió, "inadmissible", com és el fet que l'ODL puga tramitar denúncies o reclamacions sobre l'ús de la llengua "en relacions privades" com en comerços o oficines. "Encara que el decret ho intente maquillar al·ludint al fet que s'obriran expedients informatius i que el seu caràcter no és sancionador", ha dit.

"De moment, tots sabem que els fulls de ruta són així", ha afegit Ferrer Sansegundo, que ha indicat que el fet que s'elabore una resolució administrativa en la qual figure que s'han vulnerat drets lingüístics "és reprovatori" i, a més, ha lamentat que "aquests expedients s'inscriuen en un registre", amb la qual cosa hi haurà "un registre de valencians bons i valencians dolents". "Açò és estigmatitzar, no és necessari", ha precisat.

La decisió dels populars valencians ha tingut una ràpida resposta del conseller d'Educació, Recerca, Cultura i Investigació, qui ha acusat la formació presidida per Isabel Bonig de "posar pals a les rodes" en tots els processos que suposen millorar la qualitat de vida i la consecució dels drets de la ciutadania. 

"El PP ha decidit abandonar la política real, la del diàleg, la de la proposta, i l'únic que fa és portar als tribunals tot allò que els supera democràticament i ideològicament", ha expressat Vicent Marzà.  El conseller ha subratllat que els populars "no tenen resposta davant d'allò que proposa el govern del Botànic. L'únic que fan és posar pals a les rodes perquè la democràcia, la soberania del poble valencià, no avance. El PP es dedica a tirar enrere tot allò que són avanços, progrés i millores en la consecució dels drets socials i lingüístics. Està anant en contra de tot el que fa el govern del Botànic i ens trobarà enfront", reblat Marzà. 

L'ens es reserva un paper mitjancer en els casos de discriminació lingüística que ultrapassen l'àmbit dels usos administratius i no podrà aplicar cap mesura sancionadora.

next