Diari La Veu del País Valencià
Adrià Novella guanya el Premi de Teatre Infantil Escalante amb una obra que explora la identitat de gènere

L’última edició del Premi de Teatre Escalante ha recalat en l’actor, dramaturg i director Adrià Novella (València, 1991) per la seua obra El xiquet que volia una falda escocesa, una proposta que aprofundeix en la identitat de gènere.

El jurat, compost per Empar Canet, Eva Zapico i Chema Cardeña, ha destacat “la seua temàtica i la seua modernitat, tant a nivell formal com de contingut” i ha valorat “l’estructura de l’obra, l’agilitat dels diàlegs, la composició de personatges i la seua viabilitat escènica i de producció”.

El guardó, que reconeix la millor obra inèdita de literatura dramàtica per a públic infantil, està dotat amb 5.000 euros i el compromís de publicar el text. L’obra de Novella relata el viatge real o imaginari d’un xiquet que vol portar falda i, davant la negativa dels seus pares, emprén una travessia fins a l’únic lloc on sap que els homes poden vestir-la, Escòcia. En el camí, els seus progenitors seran companys, mestres i enemics, però també es convertiran en cavallers, fades padrines, ovelles i bruixes.

El xiquet que volia una falda escocesa és un conte més, amb la clàssica estructura del viatge de l’heroi. Però no hi ha millor opció que el camí de l’heroi per a una persona que reconeix la seua identitat de gènere i, per sobre de tot, vol respectar-la i que la resta la respecte”, desentranya l’autor.

Comparteix

Icona de pantalla completa