El Suprem imputa Artur Mas, Marta Rovira i Anna Gabriel per "idear" el procés

El magistrat Pablo Llarena considera que van tenir una participació "principal i destacada", però encara no els cita a declarar
22 desembre 2017 01:00h
Apunta que han aportat \'suport polític a l\'actuació parlamentària per a portar a terme la declaració d\'independència\'.

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha ampliat la causa que instrueix contra el govern català i els líders d'Assemblea Nacional Catalana i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, respectivament, i incorpora a la llista d'investigats l'expresident català Artur Mas, la secretària general d'ERC i número 2 d'ERC el 21-D, Marta Rovira, l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, la coordinadora del PDeCAT Marta Pascal, la presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, i la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras.

Els seus noms apareixen a l'informe entregat per la Guàrdia Civil al jutge Llarena el passat 15 de desembre i estarien dins el comité estratègic que assenyalava el document 'EnfoCATs', considerat pel jutge com el full de ruta de l'independentisme. En la resolució, Llarena indica que tots ells van "idear i conjuminar el procés de ruptura que s'investiga" i considera que van tenir un paper "destacat i principal".

Apunta que han aportat "suport polític a l'actuació parlamentària per a portar a terme la declaració d'independència". En condició d'investigats, es poden personar a la causa i tenir accés a les actuacions. De moment, el jutge no els cita a declarar.

next