Diari La Veu del País Valencià
Educació convoca 3.000 places per al cos docent no universitari

El ple del Consell ha aprovat el decret pel qual s’aprova l’oferta d’ocupació pública per al 2017 del personal docent no universitari dependent de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport. En l’oferta s’han tingut en compte tant l’actual conjuntura econòmica com l’objectiu comú de l’Administració i les organitzacions socials i sindicals de reduir la temporalitat en l’ocupació pública.

En aquest sentit, l’oferta compleix amb les restriccions imposades per la llei de pressupostos al mateix temps que proporciona l’oportunitat de reduir el nombre de funcionaris interins i, igualment, ofereix una oportunitat als joves que desitgen incorporar-se al món laboral en el sector educatiu.

La vicepresidenta del Consell ha subratllat que es tracta de “la major convocatòria d’oposicions en dècades”. “L’antic govern va tirar 5.000 professors al carrer i el Botànic ja n’ha recuperta 4.0000”, ha dit Mónica Oltra.

El total de places oferides ascendeix a 3.000, totes elles del cos de mestres. En concret, es tracta de 675 places per a Educació Infantil, 400 places per a Llengua Estrangera Anglés, 180 per a Educació Física, 150 per a Música, 500 places per a Audició i Llenguatge, 120 de Pedagogia Terapèutica i 975 d’Educació Primària.

A més, s’establirà una quota del 7% de les vacants per a ser cobertes per personal amb discapacitat de grau igual o superior al 33%, sempre que superen les proves selectives.

Tal com estableix el decret, una vegada siga aprovada l’Oferta Pública d’Ocupació, la Conselleria d’Educació convocarà els corresponents processos selectius per a la cobertura de les places vacants, dins del termini improrrogable de dos anys. No obstant això, la Conselleria s’ha compromés a convocar les oposicions per a cobrir aquestes 3.000 places durant 2018.

La instrumentació de les proves selectives per a l’ingrés en l’Administració de la Generalitat que es deriven de les convocatòries objecte de l’oferta d’ocupació pública es realitzarà a través de la Conselleria. Les proves esmentades es concretaran en les convocatòries respectives d’acord amb el nombre de vacants i la naturalesa jurídica d’aquestes.

La realització de les proves suposarà un augment de la despesa en el pressupost de 2018 de 2.500.000 euros, associat al cost de constitució dels tribunals de les proves selectives. Pel que fa als ingressos, l’estimació és d’un increment de 184.500 euros, corresponents a les taxes per participació en les proves.

Comparteix

Icona de pantalla completa