L'AVL reprén l'elaboració de l'Atles Lingüístic del País Valencià iniciat en els 90

La institució normativa ha encomanat a l'acadèmic i professor de la Universitat d'Alacant Jordi Colomina la continuació dels treballs
/ València
22 desembre 2017 01:00h

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) tanca el 2017 amb la recuperació d'un projecte que ha considerat com a fonamental per a l'estudi de la llengua, com és l'Atles Lingüístic del País Valencià.

La institució normativa ha encomanat a l'acadèmic i professor de la Universitat d'Alacant Jordi Colomina la continuació dels treballs començats anys arrere per a completar l'atles lingüístic valencià, "un projecte fonamental per als estudis de dialectologia i que consisteix en una recopilació de mapes que reprodueixen sobre el territori la variació lèxica i fonètica d'un conjunt de paraules seleccionades prèviament".

El projecte, tal com ha explicat l'AVL en un comunicat, inclou la recollida i transcripció de materials per a l'elaboració de l'atles, que comptarà amb un equip d'especialistes. El primer pas serà continuar el treball de camp iniciat en els anys 90 i en una segona fase es completarà la transcripció de les enquestes amb un qüestionari ampli realitzat en 20 localitats valencianoparlantes i en 9 castellanoparlants. L'obra s'editarà el 2019.

next