Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià és l’autonomia que més tard paga els proveïdors

El País Valencià va tardar 55,35 dies a pagar els seus proveïdors durant el mes d’octubre. Aquestes xifres situen la Generalitat com l’administració que més es retarda en els pagaments de tot l’Estat, segons les dades fetes públiques pel ministeri d’Hisenda. Segons marca la llei, el límit per a abonar les factures és de 30 dies.

Les autonomies en conjunt van pagar els seus proveïdors en el mes d’octubre en 21,98 dies de mitjana. Aquestes dades suposen una disminució de 5,58 dies pel que fa a setembre i, així mateix, es mantenen durant tot 2017 per sota del termini màxim exigit per la Llei d’Estabilitat Pressupostària.

Múrcia i Cantabria, amb un retard de 38,7 i 37,40 dies, també sobrepassen la mitjana estatal i són, juntament amb el País Valencià, les tres autonomies que superen el límit legal estipulat. Hi ha només dos territoris a tot l’estat espanyol que paguen abans de la data de venciment. És el cas del País Basc i Navarra. Ambdues autonomies disposen de règims de finançament especial. En el cas del País Bas,c amb el que es coneix com “la quota basca” i Navarra, que es regeix per un règim foral.

Comparteix

Icona de pantalla completa