Diari La Veu del País Valencià
Oltra destinarà 2.605.200 euros per a ampliar la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives preveu ampliar en 2018 la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat fins a 78 entitats locals i, per a açò, comptarà amb un pressupost de 2.605.200 euros, segons ha avançat la vicepresidenta i consellera Mónica Oltra, qui ha precisat que així es consolidarà el nou model.

Oltra ha recordat que el seu departament ha creat i posat en funcionament enguany la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat, un nou model de xarxa la gestió de la qual va passar de portar-la una empresa privada a fer-se directament a través de les entitats locals. La inversió durant aquest exercici ha sigut d’1,9 milions d’euros, quantitat que ha permés la contractació de 23 agents d’igualtat més dels que hi havia amb els anteriors Infodonas.

La vicepresidenta del Consell ha destacat que es tracta “d’una aposta fonamental d’aquest govern per la proximitat, el municipalisme i per les polítiques d’igualtat entre homes i dones vinculades al territori”. En aquest sentit, la Conselleria subratlla que la inversió suposa una millora del servei prestat, ja que es passarà de 32 agents d’igualtat dels serveis Infodona a 78 agents d’igualtat en la Xarxa en 2018.

Així, la quantitat que aportaven als ajuntaments per a la contractació d’aquestes persones ascendirà a 33.400 euros, enfront dels 25.000 que es destinaven en 2017. Igual que en l’exercici passat, aquesta subvenció estarà destinada a finançar la contractació pels ajuntaments d’un agent d’igualtat, amb la finalitat de promoure i integrar la igualtat en les polítiques municipals i de prestar assessorament especialitzat a dones.

La Conselleria dirigida per Oltra ha inclòs en els Pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2018 74 municipis i 4 mancomunitats: la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Mancomunitat de Municipis de la Safor, la Mancomunitat de la Vega i la Mancomunitat de Serveis Socials de l’Alcoià i el Comtat.

Objectius de la Xarxa

Oltra ha indicat que, en la nova xarxa ja s’està treballant en tres prioritats: “Lluitar contra la feminització de l’empobriment, desmuntar el patriarcat i els estereotips de gènere” i, a més, “ajudar en les tasques de prevenció, detecció i derivació en els casos de violència de gènere”.

La funció de les agents d’igualtat, ha explicat, és actuar com a dinamitzadores de les xarxes, serveis autonòmics i locals amb perspectiva de gènere, a més de treballar conjuntament amb les coordinadores d’igualtat dels centres educatius, així com amb el personal responsable de les campanyes de garbellat universal de Sanitat i amb el del Servef, que realitzen els processos de tutela per a dones, a més de col·laborar amb les oficina Pangea i amb la Xarxa Jove, per a aconseguir “una societat més igualitària”.

Així mateix, la consellera d’Igualtat ha destacat que el canvi de model permet l’ampliació de l’horari del servei, atés que les anteriors agents d’igualtat tenien una jornada de treball de 30 hores setmanals, mentre que les persones integrants de la nova Xarxa d’Agents d’Igualtat estan contractades amb una jornada mínima de 35 hores setmanals.

Comparteix

Icona de pantalla completa