Diari La Veu del País Valencià
La policia investiga per violència contra les dones un accident de trànsit a Benicàssim

La policia espanyola investiga com un presumpte cas de violència contra les dones el xoc mortal d’un cotxe contra una gasolinera en la carretera N-340, ahir dissabte a Benicàssim (la Plana Alta). En el vehicle viatjaven una xica de 20 anys i un xic de 28. El jove tenia antecedents per violència de gènere i havia sigut denunciat per un familiar de la jove presumptament assassinada, per haver-la intentat atropellar, segons han informat a Europa Press fonts de la investigació

Els fets es van produir a primera hora de la passada jornada, quan el cotxe en el qual viatjava la parella va impactar contra una estació de servei de BP en la carretera. El turisme es va calar foc i van morir en l’acte tant els dos joves com el gos que els acompanyava en el cotxe.

L’accident està sent investigat com un presumpte cas de violència de gènere, ja que el xic tenia antecedents per haver maltractat una altra xica, com ha avançat aquest diumenge el diari El Mundo. Per tant, la recerca del Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VioGen) de la policia espanyola determinarà ara les causes de l’accident: si va ser provocat o per altres motius relacionats amb la carretera.

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, va explicar el passat mes de novembre que en 2016 es van presentar un total de 19.431 denúncies en els Jutjats de Violència sobre la Dona, que es corresponen amb 18.049 dones víctimes, un 11% més que en 2015. A més, en els Centres Dona 24 Hores, el 64% de les 2.055 dones ateses per primera vegada durant aquest any van presentar denúncia. Això, a parer de la vicepresidenta, significa que les dones “són més conscients; cada vegada callen menys”.

Cal recordar que la Generalitat va aprovar al setembre el Pacte contra la Violència de Génere i Masclista, que inclou 293 mesures en cinc grans apartats.

Comparteix

Icona de pantalla completa