Montoro exigeix tindre accés directe a tots els expedients i factures de la Generalitat

Compromís assegura que és un mecanisme per a "fer xantatge" i "intervindre la nostra autonomia"
/ València
25 desembre 2017 01:00h
El ministre d\'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha defensat aquest dijous l\'aprovació de la revisió de la llei de la quota basca.

El Ministeri d'Hisenda, amb Cristóbal Montoro al capdavant, ha incorporat 44 requisits nous per a accedir al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA). A més, ha exigit tindre accés directe a tots els expedients i factures de la Generalitat Valenciana.

Davant d'aquesta situació, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha mostrat la disconformitat del seu grup i ha declarat que "estem davant d’una ingerència inacceptable a la nostra autonomia". "Montoro i el govern del PP estan sumits en una espiral recentralitzadora per a tractar d’amagar la seua ineptitud i el contrast amb la bona gestió que s’està realitzant des del govern del Botànic", ha afegit. 

Per a Ferri, "el FLA és un préstec de l’Estat de diners que, en justícia, ens pertoquen perquè patim un finançament injust, per això és una falta de respecte molt greu als valencians i valencianes que des del PP utilitzen aquest mecanisme per a fer xantatge i intervindre en els comptes públics de la nostra autonomia". 

"El govern del Botànic està realitzant una gestió eficient dels escassos recursos que destina el govern central a la nostra autonomia i davant d'aquest fet incontestable, que deixa en evidència la ruïnosa gestió dels governs del PP que hem patit fins a l’any 2015, el govern Rajoy no fa una altra cosa que posar-nos encara més bastons a les rodes. Els fa ràbia que la ciutadania estiga comprovant com els governs del canvi estan aconseguint fer polítiques que milloren la vida de les persones i per això posen tots els entrebancs possibles, de manera que perjudiquen la ciutadania a què haurien de servir", ha dit el síndic, que ha conclós denunciant que "callant davant d'aquests fets inacceptables, Bonig i el PP valencià es posicionen amb Montoro i es desmarquen de les reivindicacions de la societat valenciana per un tracte just per part del govern central".

next