Diari La Veu del País Valencià
El ‘multimilionari i privilegiat’ negoci de Calatrava amb la Ciutat de les Arts
RedactaVeu / València
El parlamentari d’EUPV, Ignacio Blanco, ha donat a conèixer hui en roda premsa l’informe de peritatge que va presentar Calatrava en la seua demanda contra EUPV en què demanava el tancament de la pàgina web “calatravatelaclava.com“, la qual va ser desestimada pel jutge.
“L’informe de peritatge que presenta Santiago Calatrava no pot desmuntar les nostres afirmacions, que són dades contrastades oficialment i crítiques polítiques, completament subjectives si es vol, però legítimes en qualsevol cas”, ha assegurat Blanco en la seua compareixença.
15 milions per les “torres fantasma”
Per a EUPV, està demostrat que “Calatrava va cobrar quinze milions d’euros per unes torres fantasma, i li molesta que diguem que són fantasma, però ningú les ha vist. Era un projecte inviable que no s’ha fet i que no es farà”, segons Blanco.
El diputat d’EUPV Ignacio Blanco ha recordat que Calatrava “diu que cobra com els altres arquitectes de prestigi del món”, si bé “tampoc aporta cap xifra, cobre com els altres o no, cobra molt”.
Encariment del projecte
Pel que fa als sobrecostos del projecte, Blanco ha dit que Calatrava sosté que són responsabilitat de CACSA, de l’empresa pública, de la Generalitat, la qual cosa per a EUPV “és certa, i ho hem criticat”, si bé Blanco afegeix que “també tenim evidències que va ser ell qui va proposar nous edificis i nous elements que van encarir el projecte”.
Esquerra Unida del PV entén que “aquest dictamen no pot rebatre en cap cas les afirmacions expressades en la pàgina web www.calatravatelaclava.com, que és una pàgina “d’informació crítica, però documentada”.
Per a Ignacio Blanco, “la demanda [de l’arquitecte on sol·licitava el tancament de la pàgina web d’EUPV, desestimada pel jutge] atempta a la veritat, perquè hi ha falsedats, i en cap cas demostra que nosaltres hàgem atemptat a l’honor de Calatrava”. “No hem atacat la persona de Santiago Calatrava, fins i tot no ens hem clavat en els seus projectes amb clients privats. Estem criticant els negocis que ha fet amb els diners públics dels valencians. És objectiu que aquest negoci ha sigut multimilionari i en unes condicions privilegiades. I això és una evidència”, ha subratllat.
La gestió del PP del projecte megalòman de CACSA
“I a Calatrava li agradarà o no, sembla que no, que es conté, però la nostra obligació és fer-ho perquè els valencians i les valencianes coneguen com ha gestionat el PP el projecte megalòman de la Ciutat de les Arts i les Ciències en els últims 20 anys”, ha conclòs el portaveu adjunt d’EUPV.

Comparteix

Icona de pantalla completa