Diari La Veu del País Valencià
El pròxim curs començarà amb 7 noves Escoles Oficials d’Idiomes

El curs 2018-2019 començarà amb set noves Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) que se sumen als actuals 17 centres que integren la xarxa d’EOI al País Valencià.

Així ho han anunciat el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, aquest dimarts, qui ha estat acompanyat pel secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, i el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, els quals han presentat les novetats que s’introduiran a partir del proper curs després de l’aprovació a les Corts de la normativa que ha permés ampliar l’oferta d’aprenentatge de llengües i reestructurar els centres per a “apropar” l’aprenentatge d’idiomes a la ciutadania”, ha destacat el conseller.

A les 17 EOI actuals se sumen set noves que funcionaran amb plena autonomia. Així, de nord a sud del territori, hi haurà la nova EOI del Maestrat, amb seu a Vinaròs, i l’EOI de la Plana Baixa, que estarà a Vila-real, a més de l’actual EOI de Castelló de la Plana, que fins ara era l’única que hi havia a les comarques del nord. A la ciutat de València se sumen dos més a l’actual Escola Oficial d’Idiomes, que estaran al districte de Quatre Carreres i al de Benicalap. També l’àrea metropolitana de València tindrà dos EOI més, ja que el proper curs entraran en funcionament un centre a Torrent i un altre a Paterna. A les comarques del sud se suma també una nova EOI a Sant Vicent del Raspeig.

A banda de la xarxa d’EOI s’han creat Seccions, és a dir, delegacions on es podrà estudiar un o diversos idiomes i que dependran de l’EOI de referència. Axí, a la ciutat de València hi haurà una delegació a l’IES Rascanya i a l’IES el Cid, al barri de Tres Forques. També es creen la de Morella, Elx (a l’IES l’Assumpció) i a Rojals (que dependrà de l’EOI de Torrevella)

Més idiomes

A més, l’oferta d’idiomes de les EOI s’ha ampliat, segons ha explicat la conselleria, atenent les demandes dels centres, de manera que a la ciutat de València s’afegeix la possibilitat d’estudiar neerlandés, finés i polonés; a Mislata es donarà francés i creix l’oferta de valencià i anglés; a Aiora s’ofereixen més opcions per a aprendre valencià; a Castelló de la Plana també es podrà aprendre èuscar, i a les EOI del sud, com ara Alacant, s’oferiran l’èuscar i el japonés –aquest últim també es podrà aprendre a Elx–; mentre que a Torrevella el pròxim curs es podrà estudiar rus.

Més places

El proper curs l’oferta de places fregarà les 100.000, han destacat tant el conseller com el secretari autonòmic d’educació, ja que per al 2018-2019 creixeran en 4.000 el nombre de places, de les quals una part estarà reservada per a la formació en llengües del professorat.

Novetats pedagògiques

S’han creat fins a 400 grups integrats per 16 alumnes, per formació específica d’aprenentatge oral de les llengües. Pel que fa a les novetats pedagògiques, el proper curs es podrà fer un aprenentatge personalitzat a través d’Internet, de manera que qualsevol ciutadà, sense necessitat d’estar matriculat en cap EOI, podrà accedir a la mediateca, on podrà consultar i utilitzar els materials pedagògics de les EOI per a l’aprenentatge de llengües.

Comparteix

Icona de pantalla completa