Diari La Veu del País Valencià
L’EMT canviarà el nom de 4 línies i el recorregut de 8 en 2018

El servei d’EMT incorporarà, a partir de febrer, canvis en 8 línies que incorporen reivindicacions històriques dels veïns d’alguns barris i del col·lectiu d’estudiants. A més, a partir de gener, la flota d’autobusos comptarà amb més vehicles articulats i n’incorporarà alguns d’elèctrics i híbrids. Així ho ha anunciat aquest dimecres el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, en una roda de premsa, en què també ha explicat que les obres que dotaran de doble sentit l’avinguda de Navarro Reverter per als autobusos començaran a principis d’any.

Una de les millores més destacades és la connexió dels barris de Malilla i Quatre Carrers amb l’Hospital Doctor Pesset. Aquest trajecte el farà la línia 18. “Aquesta era una reivindicació històrica dels veïns perquè el Pesset és el seu hospital de referència”.

La línia 2 passarà a ser la 92. Amb això es recull una petició del Pla de Mobilitat, que demanava fer més intuïtius els noms dels autobusos. Es reforçarà amb autobusos articulats per a poder transportar més passatgers, “una altra demanda dels veïns”, apunta Grezzi. El canvi de nom es fa amb l’objectiu de relacionar totes les línies llargues amb les mateixos números. En aquest cas, els que van del 90 fins al 99 i que creuaran la ciutat de banda a banda.

Des de febrer, la línia 3 i la 41 es combinen i passaran a ser la 93. Amb això “s’aconseguirà, en horari no lectiu, donar servei als barris marítims”, que estaran millor connectats amb el centre de la ciutat. La línia 1 passarà a ser la 94; la 99 serà la 98 i la 92, la 2. La 99 allargarà el seu recorregut actual fins a la Malva-rosa, “ja que fins ara només arribava a l’estació del Cabanyal”, ha matisat el regidor, que ha afegit que ajudarà a connectar el barri amb centres comercials, d’oci i centres sanitaris. La nova línia 94 deixarà de servir el tram dels barris marítims i ampliarà el seu servei als barris de Tendetes i Campanar.

Un dels canvis que s’introduiran serà el reforç de la connexió entre la plaça d’Espanya i la Universitat Politècnica, que abans estava només en horari lectiu i ara funcionarà tots els dies. És una demanda “històrica” del col·lectiu d’estudiants, a la qual donarà resposta la nova línia 93. A més, la línia 29 passarà a portar el número 98 i connectarà els caps de setmana i durant l’estiu l’avinguda del Cid amb la platja i, entre setmana, arribarà fins a l’Estació del Cabanyal.

Els canvis “menors” es faran en les línies que passen per l’avinguda de Navarro Reverter, “quasi arribant a la Porta de la Mar”. La línia 25 finalitzarà ací el seu recorregut, “evitant així el bucle que es crea al Palau de Justícia”, segons ha explicat el regidor, que ha assenyalat que es tracta d’una petició dels mateixos treballadors del Palau. L’altra línia amb canvis és la 95. Aprofitant el doble sentit de Navarro Reverter, l’autobús creuarà el pont de l’Exposició “i farà un recorregut més lògic”. Aquestes modificacions s’emmarquen, segons ha explicat, en el pla de millora de les connexions de Tetuan i la Porta de la Mar, en què l’Ajuntament treballa des de fa un any.

Augment de la flota i campanya de comunicació

El regidor de Mobilitat ha explicat que en dos anys el nombre d’usuaris de l’EMT ha augmentat un 10%. Per això, a partir de gener, començaran a funcionar 37 nous autobusos. D’aquestos, 14 seran híbrids, alguns d’ells articulats i dos, elèctrics. Grezzi ha assenyalat que, fins ara, per la ciutat de València no circulaven aquests autobusos, “mentre que en altres ciutats funcionen des de fa temps”. Els híbrids i elèctrics començaran a funcionar en la zona centre perquè és on més contaminació hi ha. Segons ha explicat el regidor, per a 2018 tenen previst comprar més autobusos i ampliar la plantilla.

D’altra banda, per familiaritzar els usuaris amb les modificacions, la regidoria de Mobilitat té previst un pla de comunicació. A les parades d’autobús de les línies afectades hi haurà informació sobre els canvis. També hi haurà treballadors que informaran la ciutadania dels canvis en diferents punts de la ciutat i es desenvoluparà una campanya informativa als mitjans de comunicació.

Comparteix

Icona de pantalla completa