Diari La Veu del País Valencià
Turisme avança les ajudes per a millorar la competitivitat de les empreses del sector

L’Agència Valenciana del Turisme ha publicat aquest dimecres al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la convocatòria d’una línia d’ajudes dirigides a les empreses del sector turístic amb l’objectiu de millorar la competitivitat i contribuir al desenvolupament sostenible i responsable de l’activitat turística al territori.

En concret, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat en un comunicat que “enguany s’ha avançat la convocatòria amb l’objectiu de facilitar la planificació a totes les empreses turístiques”, al mateix temps que ha assenyalat que “aquest pla està dotat amb 2.150.000 euros, la qual cosa suposa un increment de 750.000 euros més pel que fa a l’any anterior, dirigits a donar suport a la creació de productes turístics singulars i al posicionament de la Comunitat Valenciana en els mercats turístics”.

En aquest sentit, ha subratllat que la intenció del Consell és “contribuir amb el sector turístic per a impulsar el turisme sostenible, responsable, inclusiu i innovador” i ha incidit que “és necessari presentar la millor imatge de la Comunitat Valenciana, i per a açò és imprescindible el treball conjunt de les institucions i les empreses del sector”.

Colomer ha remarcat que la passada setmana es va publicar la convocatòria d’ajudes dirigides a entitats locals, dotada amb 5,6 milions d’euros, per a modernitzar i diversificar l’oferta turística dels municipis del País Valencià i incrementar així la seua competitivitat com a destinacions.

En aquesta línia, ha ressaltat que des de l’Agència Valenciana del Turisme es destinaran 7,7 milions d’euros en 2018 per a ajudes turístiques dirigides a empreses i a entitats locals.

Qui pot optar a les ajudes?

La convocatòria va dirigida a empreses turístiques inscrites en el Registre General d’Empreses, Establiments i Professions Turístiques del territori. Així mateix, també estan dirigides a federacions, fundacions, associacions i empreses organitzadores d’activitats esportives i culturals que se celebren al País Valencià; així com a associacions i empreses que desenvolupen actuacions de promoció i comercialització de productes turístics del País Valencià.

El responsable de Turisme ha posat l’accent que “l’objectiu és oferir al visitant tots els elements necessaris perquè gaudisca al màxim de la seua experiència, respectant al mateix temps el medi ambient i incorporant les tecnologies que afavorisquen l’accés universal als nostres serveis i recursos turístics”.

Aquesta línia d’ajudes consta de tres programes, un dels quals es destinarà al foment de la competitivitat empresarial i estarà dotat amb 1.000.000 d’euros, amb què se subvencionaran actuacions d’impuls al turisme sostenible, d’impuls al turisme accessible i d’innovació empresarial.

En aquest sentit, l’Agència Valenciana de Turisme té previst subvencionar totes aquelles accions del sector dirigides a la racionalització del consum de recursos naturals i la minimització d’impacte ambiental; les inversions en infraestructures i equipament orientades al model ressò sostenible; l’impuls del turisme inclusiu a través d’actuacions per a l’accessibilitat que incorporen tecnologies dirigides a atendre la diversitat funcional dels clients, i l’impuls de la innovació empresarial a través d’aplicacions tècniques utilitzables en la indústria turística que fomenten la innovació en els processos de negoci.

El segon programa és el de ‘Suport a les activitats esportives i culturals d’impacte turístic internacional’, per al qual es destinen 650.000 euros i els beneficiaris de les quals seran les federacions, fundacions, associacions i empreses organitzadores d’activitats esportives que podran presentar una sol·licitud per a una sola actuació.

Entre les actuacions subvencionables d’aquest programa s’inclouen festivals de música de caràcter internacional, campionats, proves, concentracions i esdeveniments esportius de caràcter internacional, així com festivals i esdeveniments culturals d’impacte internacional vinculats a les arts escèniques, sempre que se celebren al País Valencià.

El secretari autonòmic de Turisme ha apuntat la necessitat de donar suport “a iniciatives que afavorisquen la generació de fluxos turístics cap a la nostra destinació, contribuint a més a la creació d’un producte singular i al posicionament de la nostra destinació en els mercats internacionals”.

El tercer dels programes ‘Impuls al màrqueting de producte turístic de la Comunitat Valenciana’, dotat amb 500.000 euros, afavorirà associacions i empreses que desenvolupen actuacions de promoció i comercialització de productes turístics del territori. Es tracta d’una línia específica que pretén adaptar l’oferta als desafiaments actuals del mercat turístic, la transformació digital i l’adequació del producte a les demandes actuals dels clients. Podran acollir-se a aquesta línia d’ajudes federacions, fundacions, associacions i empreses que tinguen prevista l’engegada d’algun projecte que s’ajuste a aquestes característiques. El termini de presentació de sol·licituds per a la convocatòria finalitza el pròxim 14 de febrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa