Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament d’Alacant avisa Conselleria que és sobirà per a fixar els horaris comercials

L’equip de govern a l’Ajuntament d’Alacant ha traslladat al Consell Local de Comerç, celebrat aquest dimecres i al qual ha assistit el director general de Comerç Natxo Costa, que la ciutat és “sobirana” per a “prendre les seues pròpies decisions” a l’hora de fixar els horaris d’obertura dels establiments comercials i ha rebutjat així que es plantegen “condicions prèvies” per a arribar a un acord.

La regidora de Comerç, Gloria Vara, ha assenyalat que l’alcalde, Gabriel Echávarri, ha traslladat l'”autonomia” de la ciutat davant “qualsevol decisió” que la direcció general de Comerç puga plantejar quant al nombre de dies festius d’obertura. Vara, en un comunicat, ha subratllat la postura de l’equip de govern socialista al Consell, al qual ha assistit Natxo Costa.

Per la seua banda, els exsocis del PSPV, Guanyar Alacant, han insistit al final de la reunió que cal fixar unes condicions per a tota la ciutat de manera que “o tots obrin o no obri ningú”. El portaveu de la formació, Miguel Ángel Pavón, ha assegurat que defensen “la proposta del Consell Local de Comerç, del 21 d’octubre de 2015, que definia una zona de Gran Afluència Turística (ZGAT) on no hi havia cap gran superfície comercial”. Segons explica, així és com “millor es defensa la vida laboral i familiar dels treballadors del gran comerç”.

Així mateix, ha exposat que “de cap manera” els sindicats donen suport a l’aposta de Generalitat per a permetre l’obertura de 38 festius anuals, “entre el 15 de juny i el 15 de gener”, i assegura que la proposta hauria de retallar-se substancialment”. Per a Guanyar, la lliure obertura hauria de restringir-se al 15 de juny i 15 de setembre.

Finalment, des de Compromís, Natxo Bellido ha defensat com a “positiu” i d'”avanç” que s’aconseguisca un pacte per a tot el territori valencià en relació a horaris comercials, encara que ha demanat que les obertures per a Alacant siguen “més restrictives” que els 38 dies que fixa l’acord “global”. Considera que la xifra per a arribar a “un consens” és de 31 dies, encara que ha lamentat que hi ha una gran superfície comercial que es nega a aquesta rebaixa.

Comparteix

Icona de pantalla completa