Diari La Veu del País Valencià
La valenciana Stadler construirà 15 trens per a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

El fabricant de material rodant ferroviari Stadler ha resultat adjudicatari del concurs públic realitzat per l’empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per a la construcció i subministrament de 15 trens elèctrics. Aquest fet suposa “un gran impuls per a la companyia per a posicionar-se com un dels grans fabricants ferroviaris a nivell nacional”, ha informat l’entitat a través d’un comunicat.

Stadler ha sigut seleccionada per l’empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) dins de la licitació realitzada per a l’adquisició de 15 unitats de tren elèctriques amb les corresponents peces de parc i recanvi per a donar servei en línies amb estacions de 80 metres de longitud, d’ample de via internacional (1,435 m), per a circulació en la línia Barcelona-Vallès.

Els nous combois, de quatre cotxes i huitanta metres de longitud, permetran absorbir el creixement del nombre de viatgers anual motivat per les prolongacions del servei a Terrassa i Sabadell. Aquests trens circularan per les línies L6, L12, S1 i S2 (del Metro del Vallès) d’FGC, en trams urbans per túnel i suburbà en superfície.

En paraules del president d’Stadler Rail València, Íñigo Parra, “per a la companyia és una notícia molt positiva que un actor tan rellevant del sector ferroviari com FGC ens haja adjudicat un concurs tan important”.

Parra ha assenyalat que considera que l’adjudicació del concurs els “reforça com una de les grans empreses ferroviàries d’Espanya, on sempre ens hem caracteritzat per un fort compromís amb la qualitat i per la innovació” i ha desitjat que “aquest siga el primer pas de nous contractes esdevenidors de cara a mantenir Stadler com un dels grans referents ferroviaris i d’innovació industrial de la península”.

Comparteix

Icona de pantalla completa