Diari La Veu del País Valencià
Set localitats se sumen al Circuit Cultural Valencià, que ja compta amb 76 municipis

L’Institut Valencià de Cultura comptarà amb 76 municipis i dos universitats en el Circuit Cultural Valencià el 2018. Per al pròxim any s’incorporen set municipis, de manera que s’assolirà una xifra total que representa un increment de més del 70% des del 2015.

Els municipis que s’han adscrit per al 2018 són Alcàsser, Benimodo, Bocairent, Burjassot, Callosa d’en Sarrià, l’Olleria i Onda. A més, el pressupost destinat al Circuit Cultural Valencià ha tingut un augment substancial; es passen dels 475.000 euros el 2015 als 1,3 milions pressupostats per al 2018.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que el seu departament està treballant per a complir l’objectiu de cohesionar, democratitzar i aproximar la cultura als valencians per mitjà de programacions atractives als seus municipis. “La incorporació de més municipis al Circuit afavoreix una programació cultural descentralitzada, tal com marca el Pla estratègic cultural ‘Fes Cultura'”.

El Circuit Cultural Valencià afavoreix la contractació d’espectacles d’un format més gran i de més qualitat i, al mateix temps, multiplica la quantitat de funcions, concerts i projeccions audiovisuals perquè els ajuntaments puguen fer més activitats culturals amb el mateix pressupost. Es tracta d’un cofinançament entre els ajuntaments i l’Institut Valencià de Cultura de les activitats culturals que es duen a terme a les diferents poblacions.

El Circuit compta amb cinc tipus de modalitats: música, curtmetratge audiovisual i dues modalitats de teatre, dansa i circ, a les quals els municipis poden acollir-se anualment en funció de les seues necessitats i els seus recursos.

Amb les noves incorporacions, el Circuit Cultural Valencià està format per 18 municipis de les comarques de la demarcació d’Alacant, nou de les de Castelló i 49 de les de València, a més de la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló.

L’adhesió al Circuit ha anat creixent progressivament fins a assolir les 78 entitats el 2018: el 2015 hi pertanyien 46 municipis, el 2016 van arribar als 63 i el 2017, a les 71 entitats, fins a arribar a la xifra de 76 institucions i dos universitats per al 2018.

La resta de municipis i universitats que formen part del Circuit Cultural Valencià són: Aielo de Malferit, Alacant, la UA d’Alacant, Alboraia, Alcoi, Aldaia, Algemesí, Almussafes, Altea, Alzira, Banyeres de Mariola, Benetússer, Benicàssim, Benifaió, Benlloch, Betxí, Borriana, Buñol, Canals, Carcaixent, l’UJI de Castelló, Cheste, Corbera, Dénia, el Campello, el Puig, Elx, Gandia, Godella, Guardamar del Segura, Ibi, la Pobla de Vallbona, la Vila Joiosa, l’Alcúdia, l’Alfàs del Pi, l’Eliana, Llíria, Manises, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Monòver, Morella, Mutxamel, Nules, Oliva, Ontinyent, Paiporta, Paterna, Petrer, Picanya, Picassent, Puçol, Quart de Poblet, Rafelbunyol, Requena, Riba-roja, Sagunt, Santa Pola, Silla, Sollana, Sueca, Sumacàrcer, Tavernes de la Valldigna, Torrent, Vila-real, Villena, Vinaròs, Xàbia, Xàtiva i Xirivella.

Comparteix

Icona de pantalla completa