Diari La Veu del País Valencià
El director del celler Torre Oria compra l’empresa a Juan Roig

El director general de Torre Oria, Eloy Baptista, ha comprat la majoria del capital d’aquest celler a Angels, la societat d’inversió de l’empresari valencià Juan Roig, segons han informat en un comunicat ambdues parts. D’aquesta manera, Baptista passa a tenir el 90 per cent de la participació de l’empresa.

Des del 2011, data en la qual Angels va entrar en l’accionariat de Torre Oria, la companyia ha quadruplicat les seues vendes en els últims cinc anys. Així, han passat dels 3,5 milions d’euros el 2012 als 14 milions el 2017.

Al desembre del 2011 Angels va invertir 900.000 euros en Torre Oria, en un moment en el qual el celler “es trobava en situació de pèrdues”. Des d’aleshores, “gràcies a l’impuls econòmic de la inversora i a l’entrada d’Eloy Baptista com a director general i soci el 2013, l’empresa ha aconseguit passar d’un resultat d’explotació negatiu el 2012 a un resultat superior a 1,6 milions el 2017”, han destacat les dues parts.

Baptista ha considerat que “la clau de l’èxit” de Torre Oria és el seu “enfocament al consumidor”. El responsable ha assenyalat que “tot l’equip, sense el qual no hauria sigut possible aquesta evolució, treballa per i perquè els nostres vins siguen els que el consumidor cerca”.

El director general ha agregat que, a més, “anar de la mà d’Angels ha ajudat a aconseguir” els objectius marcats i a desenvolupar el producte internacionalment. “L’experiència ha sigut tan positiva que hem decidit continuar la nostra col·laboració mantenint la societat d’inversió en l’accionariat de la companyia”, ha agregat.

Angels, que roman en el celler amb un 10% de participació, ha indicat que “Torre Oria es converteix en un cas d’èxit” amb el qual s’ha demostrat que “aplicant el Model de Qualitat Total (model de gestió inspirat per Juan Roig), tenint sempre en el punt de mira el client i amb el líder adequat, Eloy Baptista, es compleix un cicle d’inversió complet que conclou amb l’adquisició del paquet de control de l’empresa per part de l’emprenedor”.

Així ho ha afirmat el director general d’Angels, Jaime Esteban, que ha apuntat que “Eloy Baptista ha sigut capaç de liderar un projecte empresarial sostenible en el llarg termini”. Esteban ha subratllat que “junts” han aconseguit “transformar una empresa que estava feta fallida en una companyia rendible que creix a bon ritme i que seguirà collint èxits en el futur. Hem complit la nostra missió i, a més, hem obtingut una tornada de quatre vegades l’invertit”.

Vins i caves valencians

Torre Oria, empresa dedicada a l’elaboració i comercialització de vins valencians i caves, s’ha convertit en “un dels cellers espanyols millor reconeguts” del país i de la resta del món “gràcies a la seua focalització en el mercat internacional, al qual destina el 70 per cent de la seua producció”, han manifestat el celler i Angels.

Han reiterat que l’entrada d’Eloy Baptista i el “impuls d’Angels” van ser un factor “determinant en aquesta expansió i en el canvi de ruta que va prendre l’empresa després d’una complicada situació econòmica”. Baptista, han explicat, tenia una àmplia carrera en el sector del vi i havia sigut director de vendes internacionals en García Carrión i director de filials en Félix Solís, “dos dels principals actors del sector a nivell nacional”.

Torre Oria va ser fundada el 1897 per la família Oria de Rueda, que originalment es dedicava al món de la seda. L’empresa se situa en el Domini del Derramador, a Requena (València). Es tracta d’un celler que compta amb tres denominacions d’origen per als seus brous Torreoria i Marquès de Requena: Utiel-Requena, València i cava. És el primer celler de fora del Penedés que elabora sota la DO Cava. “Els nostres vins es defineixen per la seua qualitat i pel seu caràcter, rigorosos amb la tradició, però també innovadors i que miren al futur”, ha exposat Baptista.

Per la seua banda, Angels és una societat d’inversió impulsada per Juan Roig a través de la qual inverteix en líders emprenedors per a desenvolupar empreses sostenibles dins del seu model de gestió, el Model de Qualitat Total. Emmarcada en Marina d’empreses, l’activitat d’Angels se centra a proporcionar els recursos necessaris perquè empreses de nova generació puguen créixer i desenvolupar la seua activitat. En l’actualitat, Angels compta amb nou participades en cartera.

Comparteix

Icona de pantalla completa