Diari La Veu del País Valencià
Els canvis en la baremació mantenen els ex de RTVV al capdavant de les borses temporals d’À Punt

Aquest dijous, la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació publicava la puntuació provisional de la baremació dels candidats a ocupar els llocs de treball per a posar en marxa la televisió d’À Punt.

El mes d’octubre van ser els mateixos candidats els que es van encarregar de fer una autobaremació, el resultat de la qual va col·locar els extreballadors de l’antiga RTVV al capdavant de les llistes. Ara, les diverses borses han estat revisades per la comissió d’experts, la qual cosa ha provocat diversos canvis de noms. Tanmateix, es manté els ‘ex’ en les primeres posicions per a posar en marxa la tele d’À Punt.

Els canvis han estat suscitats pel requeriment de documentació a algunes persones a través de la Resolució de 20 d’octubre del 2017. Una vegada ha conclòs el tràmit de les comissions de valoració i feta la revisió de la documentació presentada, s’ha elevat a la direcció de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació.

Els llistats de la resolució també inclouen, a més de la nova ordenació de les borses, les persones excloses i destaca que la majoria dels no admesos ho són per “falta d’experiència”. Això no obstant, els candidats disposen de cinc dies hàbils per a presentar al·legacions.

Si atenem a la borsa de periodistes/redactors, entre els primers 26 es troben candidats a la direcció d’À Punt com Benjamin Marín. També hi apareixen entre els 85 seleccionats rostres coneguts de la desapareguda Canal 9 com Genar Martí, Clara Castelló –qui també optava a al direcció general de l’ens–, Salut Alcover, Albert Vicent o Frederic Ferri. En el llistat també hi ha periodistes que actualment treballen al costat d’algun càrrec de l’administració valenciana com ara Ignacio Lara –cap de premsa de la conselleria d’Economia– i Josep Grau –assessor de la secretària autonòmica d’Hisenda. També hi és Pau Vendrell, cap de premsa de l’alcalde de València, Joan Ribó.

Tanmateix, cal recordar que la Unió de Periodistes va sol·lcicitar el passat 18 de novembre, la suspensió cautelar d’aquest procés de selecció de 35 categories professionals per a posar en marxa la televisió i completar la ràdio i la web.

Comparteix

Icona de pantalla completa