L'Ajuntament de València habilita un nou centre per a acollir persones sense sostre en cas de temperatures molt baixes

L'augment de les places d'allotjament respon a l'arribada de l'hivern i "als temporals anunciats"
/ València
29 desembre 2017 01:00h
El protocol serà aplicable fins al 30 de marc i prorrogable en cas de necessitat.

La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de València, Consol Castillo, acompanyada pel regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, i el de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha visitat el nou Centre de Baixa Exigència que el consistori ha habilitat en unes dependències municipals situades al carrer Maria Llácer i que estaran "en la reserva", preparades per a funcionar com a "reforç extra" durant la denominada 'Operació fred' en cas de temperatures "excepcionalment extremes".

La intenció és dotar-lo d'equipaments, com una rentadora i assecadora, que puguen utilitzar les persones sense sostre, ha comentat Castillo, i que compte amb un ampliat equip de voluntaris que ajuden els usuaris en aspectes relacionats amb la seua higiene o la seua integració social. "És un espai que té moltes possibilitats i on es podria crear també algun tipus de taller o centre de formació bàsica", ha indicat.

El local d'aquest Centre de Baixa Exigència, que disposa d'habitacions, banys i lloc per als animals de companyia de les persones allotjades, va ser en un altre temps l'espai de les brigades del cicle integral de l'aigua i actualment es trobava sense utilitzar. Els treballs de condicionament han consistit a netejar, pintar i instal·lar nous mobles.

Segons s'assenyala en la nota de premsa, "les places existents actualment a la ciutat no s'han arribat a cobrir cap dia", però l'Ajuntament ha augmentat els recursos existents amb l'obertura d'aquest centre "per a poder atendre possibles augments de peticions amb l'arribada de l'hivern i dels temporals anunciats". Aquest Centre de Baixa Exigència suma les seues deu places a les que s'ofereixen ja des del Centre d'Atenció a Persones Sense Sostre, al carrer Jardins, que té un paper fonamental en el dispositiu especial 'Operació fred 2017-2018' com a recurs públic d'atenció i valoració de demandes d'allotjament de la ciutat per a persones sense llar.

També estan disponibled el centre nocturn municipal de baixa exigència, al carrer Alt: els habitatges tutelats al Carrer Quart; l'Alberg de l'Associació Valenciana de la Caritat, al Passeig de la Petxina; l'Alberg de Sant Joan de Déu, al carrer Luz Casanova, i, finalment, l'alberg de Càrites Diocesana de la plaça Cisneros, que ofereix places d'allotjament nocturn d'emergència.

next