Diari La Veu del País Valencià
Valenciano anuncia que durà al Parlament Europeu la situació del Cremona d’Alaquàs
RedactaVeu / Alaquàs
La subsecretaria del PSOE, Elena Valenciano, ha expressat la seua felicitació a la comunitat educativa del Cremona d’Alaquàs i ha demanat a la consellera d’Educació de la Generalitat que visite aquest centre, “on s’està donant un exemple de combat ciutadà per defensar els drets que són de tots i de totes i en favor de l’educació pública, que és l’única que garanteix la igualtat d’oportunitats; ho sap molt bé la dreta i per açò la dreta l’ataca”.
En la seua condició de diputada, ha assenyalat que portarà la situació d’aquest col·legi al Congrés, com ja fera Ximo Puig, i que la traslladarà també al Parlament Europeu.
Valenciano ha confessat que uns xiquets li han lliurat un escrit amb una frase: “No tanquen el col·legi, que una vida nostra està ací dins”. “A veure si ho escolta la consellera”, ha postil·lat la subsecretària general. La dirigent socialista ha sigut rebuda per un grup de xiquets que li han oferit un ball amb la cançó ‘Seguirem’ de Macaco.
Per la seua banda, Ximo Puig ha agraït la visita d’Elena Valenciano i ha ponderat el “gran exemple en defensa de l’educació pública” que s’està donant en aquest centre, al temps que ha denunciat que per al PP “l’educació no és prioritària”.
Durant la visita realitzada aquest matí per Elena Valenciano a Alaquàs, ha estat acompanyada per l’alcaldessa, Elvira García, i pel líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, i ha mantingut una reunió amb l’AMPA de l’alumnat del col·legi Ciutat de Cremona.
Els pares i les mares d’aquest col·legi mantenen tancaments nocturns en contra del tancament de les aules de 3 anys i reclamen que es construïsquen noves instal·lacions ja que els xiquets i xiquetes reben classes en barracons.
Exenció de l’IRPF
Per altra banda, Valenciano ha anunciat que el líder socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, proposarà en el Debat de l’Estat de la Nació que comença aquest dimarts que els pensionistes, els parats i els treballadors amb fills que guanyen menys de 16.000 euros queden exempts de pagar IRPF. Açò és, que s’aprove un rescat fiscal i es pose en pràctica una reforma perquè “no pague la gent sense recursos i pague la gent que té diners”.
La candidata a les eleccions europees ha agregat que Rubalcaba defensarà en la seua intervenció la creació d’un nou impost sobre la riquesa, per a acabar amb la situació actual de “gent que té molts diners i no paga els impostos que ha de pagar”.
Ha afegit que el PSOE afronta el Debat amb la intenció que Rajoy “parle dels ciutadans i les ciutadanes; del que està passant a la gent”. “Sabem que Rajoy parlarà de xifres, però volem que parle de la gent que es queda sense educació”, dels problemes dels treballadors o de la classe mitjana “que s’empobreix vertiginosament” i que veu com es retallen serveis socials fonamentals “i totes aquelles ajudes que durant anys hem anat aconseguint perquè la gent tinguera una vida digna”.
La número u dels socialistes al Parlament Europeu ha efectuat aquestes declaracions en el decurs de la visita realitzada al Ciutat de Cremona, d’Alaquàs.

Comparteix

Icona de pantalla completa