Diari La Veu del País Valencià
L’incendi de Culla queda extingit després de cremar 400 hectàrees

Els efectius de bombers han donat per extingit l’incendi declarat el passat divendres 29 de desembre a Culla (Alt Maestrat), segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències 112 aquest dijous. El foc va cremar més de 400 hectàrees a la localitat i municipis adjacents.

La evolució favorable del vent va permetre que els bombers estabilitzaren el foc a primera hora de la vesprada de dissabte. Des que s’iniciaren les flames en la vesprada de divendres, l’incendi ha obligat a desallotjar diverses masies de l’entorn conegut com ‘L’Esparreguera’. Les tasques d’extinció s’han vist complicades pel fort vent, amb ratxes de fins a 120 quilòmetres per hora que van impedir el treball de mitjans aeris fins a dissabte.

Durant tot el dia van participar més d’un centenar d’efectius amb huit mitjans aeris, entre ells diversos air tractors, helicòpters de la Generalitat i l’hidroavió foca del Ministeri de Medi ambient. Es van retirar de la zona sobre les 16 hores de dissabte després que el foc estiguera ja estabilitzat. Aquest diumenge es manté en l’extinció un helicòpter de coordinació del 112 amb base a l’aeroclub de Castelló.

Un bomber ferit i un pilot mort

Un altre dels helicòpters que tornava de l’incendi va provocar, dissabte, un accident a l’aeròdrom de Mutxamel (l’Alacantí), en xocar contra un avió ultralleuger a deu metres d’altura. El pilot que portava aquesta avioneta va morir després de l’accident a l’Hospital General de la capital alacantina. L’incendi de Culla no ha afectat cap veí de la zona, encara que un bomber del Consorci va resultar ferit en quedar atrapat en una masia, per la qual cosa va ser evacuat en helicòpter a l’Hospital La Fe de València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es va desplaçar fins a Culla, on va agrair l’esforç dels cossos de bombers i de seguretat i va desitjar una ràpida recuperació al bomber ferit. El cap del Consell va instar la ciutadania a “prendre consciència” i “ser més prudents que mai” davant la situació d'”extrema gravetat” que es viu en la muntanya valenciana per la sequera”.

Comparteix

Icona de pantalla completa