Ciutadans, en contra de la denominació en valencià dels nous carrers de Castelló de la Plana

Vicente Vidal, portaveu del partit a l'ajuntament, assegura que no utilitzar les dues llengües "és una mostra d'odi i radicalisme"

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Vicente Vidal, ha anunciat que la formació política ha presentat al·legacions a l'Ordenança municipal reguladora de la denominació i retolació de vies i espais públics, durant el període de consulta pública prèvia, perquè es mantinguen les dues llengües cooficials i evitar que l'ajuntament "elimine el castellà del nom dels carrers".

"L'apartat 9.4 de l'ordenança anuncia que els nous rètols, plaques i pals i els que es vagen reposant estaran únicament en valencià i des de Ciutadans defensem la necessitat de respectar les dues llengües cooficials, com succeeix fins a dia de hui", ha afegit. Segons el regidor, la decisió no suposa un reforç del valencià, que ja està present, "sinó l'eliminació del castellà" i ha assegurat que "eliminar un dels dos idiomes és la mostra evident de l'odi i radicalisme del bipartit".

En aquest sentit, Vidal s'ha preguntat "què ocorreria si algú ho haguera plantejat a l'inrevés: eliminar el valencià", i ha indicat que el nom dels carrers i la seua retolació compleixen la llei, ja que està "en els dos idiomes cooficials. El bipartit, canviant-ho, torna a demostrar que només vol generar polèmiques on no n'hi ha". "La imposició, i menys encara sense raó, mai és el camí", ha assenyalat l'edil, qui creu que, una vegada més, el govern "vol imposar el seu radicalisme en tots els racons de la ciutat" i ha recordat que "en política cal convéncer, no véncer i imposar".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat