L'aeroport de Castelló incrementa els seus passatgers un 36% respecte al 2016

El rècord mensual de viatgers es va aconseguir al març amb l'arribada de 4.000 turistes austríacs
/ València
2 gener 2018 01:00h

L'aeroport de Castelló ha tancat l'exercici 2017 amb un balanç de 144.221 passatgers, de manera que ha incrementat en un 36% les xifres del 2016, en què es van comptabilitzar 105.924 usuaris. Els moviments d'aeronaus han augmentat el 2017 en un 25%, en registrar 1.603 enfront dels 1.279 del 2016. 

Aquestes dades s'han aportat en la reunió que han mantingut el director general d'Aerocas, Joan Serafí Bernat, i la directora d'Edeis-Aeroport de Castelló, Ivana Guinot, per a fer balanç de l'exercici 2017 i analitzar l'evolució del trànsit. El rècord mensual es va aconseguir al maig amb 18.215 passatgers i 171 moviments, coincidint amb l'operativa xàrter que va possibilitar l'arribada de més de 4.000 turistes austríacs.

En la reunió, Aerocas i Edeis han coincidit que el desenvolupament del trànsit comercial i l'increment de les xifres de passatgers constitueixen l'eix principal de l'aeroport, sense renunciar a altres vies paral·leles de negoci per a diversificar l'activitat. 

En aquest sentit, les gestions realitzades per l'operador Edeis el 2017 han possibilitat un contracte amb una escola de pilots per a la instal·lació d'un hangar de manteniment de la seua flota. D'altra banda, la nova certificació obtinguda possibilita operar aeronaus de majors dimensions, de clau I, així com utilitzar l'aeroport, en règim d'ús restringit, fora de l'horari operatiu. 

Joan Serafí Bernat ha destacat "el ferm suport de l'actual Consell a l'aeroport, com ha quedat demostrat amb l'operació comptable que hem engegat per a capitalitzar el deute que arrossegava Aerocas amb la Generalitat, generada per anteriors governs autonòmics, i restablir l'equilibri econòmic de la societat pública". 

Segons explica Bernat, "aquesta operació de sanejament, que no suposa cap desemborsament en efectiu per part de l'administració autonòmica ni un increment del deute, garanteix el desenvolupament de l'activitat de l'entitat i, per extensió, de l'aeroport de Castelló". Bernat també ha subratllat l'aportació aprovada pel Consell de 9,3 milions d'euros al capital social d'Aerocas. 

D'altra banda, Bernat ha ressaltat altres fites en l'exercici 2017, com ara l'activació del pla estratègic de l'aeroport, "un document fonamental perquè marcarà el full de ruta de la infraestructura en definir elements clau com l'enfocament comercial, els potencials clients o el desenvolupament de la Zona d'Activitats Complementàries". Així mateix, ha esmentat la intensa tasca que s'ha realitzat amb l'objectiu d'obrir nous mercats. L'acció conjunta de l'aeroport de l'Agència Valenciana del Turisme i de la iniciativa empresarial Introducing Castelló ha permés promocionar la instal·lació davant aerolínies i turoperadores a través de missions comercials i assistència a les principals fires de connectivitat aèria del panorama internacional. 

Per a reforçar la projecció exterior, l'aeroport de Castelló s'ha integrat en l'Associació Europea de Turisme (ETOA), una plataforma que agrupa més de 800 empreses i entitats del sector turístic del continent. 

D'altra banda, el director d'Aerocas ha posat en valor les accions realitzades per a acostar l'aeroport a la societat i connectar-lo amb el territori. En aquest sentit, ha esmentat el projecte cultural "Sala 30", que ha permés l'habilitació d'espais artístics en la terminal de passatgers o l'engegada de la iniciativa divulgativa 'L'aeroport al col·le'. Així mateix, s'han promogut nombroses reunions amb agents econòmics i representants de la societat civil.

next