Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig demana al govern espanyol que li done al cava valencià la dimensió que mereix

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat, aquest dimarts, preguntat per la limitació de noves plantacions de raïm per a la producció de cava, que el Ministeri d’Agricultura “ha fet molt mal a prendre aquesta decisió contaminada per la política”, per la qual cosa ha reclamat que “es rectifique i que, finalment, el cava valencià tinga la dimensió que mereix”.

Així ho ha manifestat davant els mitjans després de visitar l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València. El cap del Consell ha puntualitzat que, des de l’Executiu autonòmic, no volen “conflicte amb ningú”. “Som gent d’enteniment i volem el diàleg però no volem que ningú aprofite una situació conjuntural política per a intentar guanyar espai en el mercat”, ha reivindicat.

Puig ha posat en valor que al País Valencià “tenim un magnífic cava, que, a més, aquestes festes s’ha consumit de manera molt àmplia per la nostra societat”. Ha assegurat que s’ha posat en valor el “grandíssim esforç” fet “durant molts anys” pel sector del cava de Requena, que “ha sigut el treball dels agricultors, els embotelladores i el conjunt dels cellers; un treball molt gran durant molt temps, que ara es vol veure frenat per una decisió de la Denominació d’Origen, a la qual no li interessa que el nostre cava continue creixent”, ha asseverat.

Així mateix, ha matisat que el Consell és “conscient que no pot haver-hi un creixement il·limitat, però el que no es pot és intentar reduir les nostres possibilitats de competitivitat en un àmbit en el qual, en aquests moments, hi ha objectivament possibilitat de creixement”. “És una possibilitat que no es pot frenar pels interessos d’una altra part”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa