Diari La Veu del País Valencià
Els valencians gasten més de 1.400 euros de mitjana en compres en línia aquest 2017

La despesa mitjana dels valencians en compres en línia ha estat de 1.444 euros en 2017, un 49% més que l’any anterior, segons es desprén de les dades de l’Observatori Cetelem sobre eCommerce que, sota el nom de ‘L’era del Marketplace’, analitza al detall les compres en línia en els sectors clau de la distribució.

Segons ha informat l’Observatori Cetelem, els viatges van destacar com a les despeses en línia més elevades, seguides per cotxes, accessoris i alimentació. Respecte als productes en línia més adquirits pels valencians el passat any van ser l’oci, viatges, dispositius mòbils, moda i calçat i complements.

Quant a la freqüència de compra, el 28% dels valencians que van adquirir productes en línia afirmen realitzar compres una vegada cada 15 dies; l’11%, una vegada per setmana, i el 8%, fins i tot, diverses vegades a la setmana, segons Cetelem.

Per al consumidor valencià, el “més negatiu” de les compres en línia són, en primer lloc, les despeses d’enviament no gratuïtes, seguit de la necessitat de veure i tocar el producte i la dificultat per a fer devolucions. Entre els productes i serveis que tenen pensat comprar en línia els residents al País Valencià en 2018 destaquen l’oci, els viatges i la moda.

El 52% dels internautes valencians, quatre punts menys que la mitjana nacional del 56%, van realitzar alguna compra en línia a través del seu dispositiu mòbil en l’últim any, principalment de productes d’oci, moda i viatges.

Els valencians destaquen lleugerament per sobre de la mitjana estatal en les compres de dispositius mòbils i accessoris a través del mòbil, amb el 31% enfront del 29%. Els mitjans de pagament més utilitzats en les compres en línia generalment són PayPal i la targeta de dèbit i la de crèdit a final de mes.

L’enquesta de Cetelem (Grup BNP Paribas) s’ha realitzat a persones d’entre 18 i 65 anys (2.200) que han comprat en Internet alguna de les categories contemplades al llarg del passat any: electrodomèstics i tecnologia, mobles (inclou cuina, descans, complements i accessoris), dispositius mòbils i accessoris, viatges, esports, bicis, automòbils i motos i els seus respectius accessoris.

Comparteix

Icona de pantalla completa