Plataforma per la Llengua critica que Ciutadans entrebanque la nomenclatura en valencià dels carrers de Castelló

L'organització demana a Ciutadans que "obeïsquen el mandat estatutari i no obstaculitzem l'avanç social de la llengua"
/ València
3 gener 2018 01:00h
El co

La Plataforma per la Llengua ha demanat a Ciutadans (Cs) que respecte l'ús oficial del valencià als carrers de Castelló i demana als regidors d'aquesta formació a l'Ajuntament que ajuden a normalitzar el valencià en tots els àmbits de la vida pública.

Així mateix, l'entitat considera que el rebuig del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Castelló de la Plana a retolar el nom dels carrers en valencià respon només a "interessos ideològics de caràcter nacionalista espanyol". "La tradició i la identitat local de Castelló avalen la proposta del consistori local, que contribueix a millorar el prestigi del valencià i a recuperar el patrimoni històric", segons ha argumentat el portaveu de l'entitat, Manuel Carceller.

Així, la Plataforma per la Llengua ha recordat al regidor de Ciutadans Vicente Vidal que és "obligació" de l'administració treballar per la normalització del valencià, "tal com assenyalen l'Estatut d'Autonomia i la Llei de l'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV)". Sobre aquest tema, ha assenyalat que retolar en valencià els noms propis dels carrers representa "complir l'article 6é de l'Estatut d'Autonomia, que diu que 'el valencià és llengua pròpia de la Comunitat Valenciana' i que 's'atorgarà especial protecció i respecte a la recuperació del valencià'.

Drets lingüístics

En aquest sentit, la Plataforma per la Llengua ha demanat a Ciutadans que "obeïsca el mandat estatutari i no obstaculitze l'avanç social de la llengua". "Atacar l'ús públic de la llengua és atacar els drets lingüístics dels seus parlants", ha defensat el representant de l'entitat.

La Plataforma ha recordat que l'objectiu de determinats grups polítics és rebaixar el caràcter del valencià al d'una "llengua subalterna i folklòrica, quan aquesta oficialitat és plena i legalment reconeguda". Per aquesta raó, l'entitat demana a l'Ajuntament que mantinga la proposta i que continue treballant per a "garantir que la ciutadania puga viure plenament en valencià".

next