Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans demana que es discrimine els mitjans de comunicació segons la seua línia editorial

Les ajudes al foment del valencià atorgades per la Conselleria d’Educació als mitjans de comunicació no han agradat els dirigents de Ciutadans. La diputada a les Corts Merche Ventura exigeix al Consell “que explique els criteris per a la concessió de subvencions a mitjans independentistes” en una ordre que, al seu parer, suposa que la Generalitat “malgaste diners públics però no invertisca vertaders esforços a eliminar barracons dels col·legis”.

La responsable d’Educació del grup parlamentari vol “estudiar la documentació en la qual es publica aquesta baremació” i avisa que estarà “vigilant davant de qualsevol possible negligència”. Segons Ventura, aquestes ajudes demostren el “sectarisme” de les polítiques del govern del Botànic. Tot i denunciar aquesta presumpta actitud del Consell, Ventura veu “inconcebible que es destinen diners públics de tots els valencians a entitats de tall catalanista, sis de les quals sumen més de 120.000 euros en ajudes”. La nota de premsa emesa per la diputada no cita els mitjans, però recorda que “havien vist bloquejat el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya amb l’aplicació del 155”.

La portaveu adjunta de Ciutadans fa una anàlisi de la línia editorial d’aquests sis diaris digitals per a concloure que “és imprescindible el foment i l’aposta per la llengua pròpia dels valencians, però açò no té a veure amb donar suport a plataformes que solament fomenten l’enfrontament entre la societat espanyola i que no contribueixen a la vertebració de la Comunitat Valenciana”.

Merche Ventura lamenta que “s’ha deixat fora o amb menor pressupost mitjans valencians” i ha assegurat que aquesta situació “no és nova” perquè “el PP, en els seus més de 20 anys de govern, ja atorgava ajudes a aquest tipus de mitjans”. Tot i no informar de a quines ajudes ni a quins mitjans es refereix, la diputada conclou que “la situació ha empitjorat considerablement amb el Botànic, que ha triplicat aquestes subvencions”.

En aquest sentit, Ventura ha denunciat que “s’estiga malgastant” diners públics “amb finalitats partidistes” en detriment d’altres àrees que competeixen a la Conselleria d’Educació. “Què passa amb l’eliminació definitiva de barracons en els col·legis o el reforç de les unitats d’educació especial?”, ha qüestionat Ventura, per a qui “és més que obvi el desinterés del conseller Marzà per a millorar la qualitat de l’educació valenciana, més preocupat, en canvi, per acontentar mitjans catalanistes afins”.

Comparteix

Icona de pantalla completa