Les obres del CaixaForum a l'Àgora podran començar en juny

Ximo Puig ha destacat que les intervencions prèvies en l'edifici estan complint els terminis perquè la Fundació La Caixa puga desenvolupar el projecte cultural en l'espai
/ València
3 gener 2018 01:00h
La Generalitat ha invertit 5 milions per a executar les millores de l\'Àgora.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat junt amb el director general del CACSA, Enrique Vidal, l'Àgora, on està previst que la Fundació La Caixa ubique el CaixaForum a la ciutat de València. Puig ha destacat que "s'estan complint els terminis" de les actuals millores estructurals, en les quals s'han invertit 5 milions d'euros, per la qual cosa podran iniciar-se en l'edifici les obres de construcció del CaixaForum per part de la Fundació La Caixa a partir de juny.

El president ha afirmat que l'aprofitament de l'Àgora aconseguirà "recuperar i rellançar" la Ciutat de les Arts i les Ciències gràcies a "l'aportació de persones i, sobretot, d'intel·ligència aplicada a la cultura" que suposarà l'activitat en l'edifici. "Volem valorar eixa gran inversió que van fer els valencians i que fins ara estava totalment desaprofitada", ha assenyalat el president, que ha indicat que l'ús de l'Àgora sumarà "cultura, economia i creativitat".

En aquest sentit, el responsable de l'executiu valencià ha agraït a la Fundació La Caixa "la voluntat de participar en aquest projecte comú que acabarà dotant a la ciutat del millor Caixaforum". Puig ha afegit que l'edifici es convertirà en un punt destacat de la "geografia cultural" valenciana, del que sorgiran "idees molt importants per a situar a la Comunitat en la modernitat".

El cap del Consell ha recordat que aquest és "un dels dels treballs que s'estan realitzant per a recuperar i donar contingut als elefants blancs que estaven dispersos a la Comunitat Valenciana, que realment demostraven que va haver-hi una certa falta de planificació". Puig ha citat altres exemples com els nous projectes per a la Ciutat de la Llum d'Alacant i ha manifestat que es tracta "d'aconseguir que el nostre patrimoni col·lectiu estiga activat i no desaprofitat".

next