Diari La Veu del País Valencià
Vicent X. Vila obté els avals en 48 hores per a optar a la llista de Compromís
RedactaVeu / Ontinyent.

Compromís va engegar la setmana passada les primàries per a les eleccions europees. Tothom s’hi pot presentar com a candidat, bé per encapçalar la representació de Compromís, bé per a formar part de la candidatura. Són unes eleccions primàries obertes a tota la ciutadania, de manera que poden presentar-s’hi militants, simpatitzants i tothom qui tinga més setze anys i visca al País Valencià que haja declarat la voluntat de compartir el valors de la coalició.

L’actual secretari comarcal del Bloc i d’organització de Compromís a la Vall d’Albaida, Vicent X. Vila, va presentar la seua candidatura a formar part de la llista electoral per a les eleccions del 25 de maig, i ha obtingut els avals suficients en només 48 hores. Per tant, el seu nom serà un dels quals es podrà elegir en les votacions definitives que es faran de manera electrònica del 17 al 19 de març, per correu del 14 al 20 de març i de manera presencial el 21 de març.

El procés de primàries

Els interessats a presentar-s’hi han d’entrar en una web especial i omplir uns formularis. Fins al 9 de març, qualsevol que complisca els requisits podrà presentar-se com a candidat, sempre que adjunte a la candidatura els avals requerits.

Tres dies després del termini de presentació de candidats, se’n farà pública la llista. I la votació tindrà lloc entre el 17 i el 21 de març. Aquest procés serà doble: d’una banda, hi haurà una votació per a triar la persona que encapçalarà la llista; i, d’una altra, una votació per a triar la resta de la candidatura. En aquesta segona votació els llocs 2, 5 i 7 podran ser ocupats per a ‘salvaguardar la pluralitat de la coalició’ entre els partits que la integren.

Durant els nou dies vinents, qualsevol persona pot inscriure’s en el cens com a electora per a participar d’aquest procés de primàries.

Compromís anirà amb Equo

El reglament de primàries va ser aprovat durant el Consell general de Compromís. En el mateix Consell es va decidir d’anar a les eleccions europees juntament amb Equo, en una llista encapçalada per un candidat valencià. En principi, Compromís i Equo compartirien l’escó en un temps proporcional als vots que hagin aportat a la candidatura conjunta.

Comparteix

Icona de pantalla completa