Diari La Veu del País Valencià
El volum de treballadors autònoms creix menys que en 2016

El País Valencià va registrar un augment de 1.665 treballadors per compte propi en 2017 respecte a 2016, la qual cosa situa el nombre total d’autònoms en 339.956 persones. Aquesta dada és inferior a l’augment de 2016 respecte a 2015, quan l’augment va ser de 4.323 persones, segons dades extretes d’un informe elaborat per la Federación Nacional de Asociaciones de Trabajadores Autónomos per a ATA. Aquestes xifres mostren, tal com ATA ha explicat en un comunicat, que el creixement “s’ha desaccelerat”.

La demarcació d’Alacant ha sigut “clarament” on l’increment de treballadors autònoms ha sigut major, amb 1.752 més (+1,2%). A les comarques centrals s’han registrat 383 treballadors per compte propi més (+0,2%), mentre que a les del nord és on més ha baixat el nombre de treballadors autònoms, en concret, en 480 cotitzadors menys.

Per al president d’ATA al País Valencià, Rafael Pardo, “aquestes dades posen de manifest com d’un costat el nombre d’autònoms continua creixent a la Comunitat, fruit de la recuperació econòmica, però, d’un altre, factors com l’augment de la possibilitat de trobar un treball per compte alié, el retard en l’entrada en vigor de l’ampliació de la tarifa plana o el contagi de situacions d’inestabilitat política com la viscuda a la veïna Catalunya, han suposat una parada en el creixement de l’ocupació autònoma”.

Comparteix

Icona de pantalla completa