Diari La Veu del País Valencià
Investigat un home per la crema de restolls que podria haver originat l’incendi de Culla

La Guàrdia Civil està investigant un home per realitzar una crema de restolls que va poder ser l’origen de l’incendi que es va declarar divendres passat a Culla (Alt Maestrat) i que es va donar per controlat diumenge després d’arrasar més de 400 hectàrees en la localitat i municipis adjacents, segons han confirmat a Europa Press fonts de la Comandància.

El foc va obligar a desallotjar diverses masies de l’entorn conegut com ‘L’Esparreguera’. En aquests moments encara està treballant a la zona una unitat de bombers forestals fins que es done per extingit l’incendi, segons ha informat el Consorci de bombers.

Les tasques d’extinció del foc es van veure complicades pel fort vent, amb ratxes de fins a 120 quilòmetres per hora que van impedir el treball de mitjans aeris fins a dissabte. Durant les tasques d’extinció, un bomber del Consorci, voluntari a Morella, va resultar ferit i va ser traslladat a la Unitat de Cremats de la Fe.

L’efectiu d’extinció formava part d’una dotació de bombers voluntaris del parc dels Ports, que va quedar atrapada mentre tractava d’accedir a unes masies. Com a conseqüència, dos vehicles van patir danys i el bomber, cremades.

Comparteix

Icona de pantalla completa